Jovan Kolundžija, ličnost '86: Naš najpoznatiji violinista imao ove godine prvi izlet u rokerske vode

Prosinac 1986: Našem najpoznatijem violinistu (koji se na naslovnoj stranici Studija našao sa Sašom Lošićem) Udruženje muzičkih umetnika Beograda jednoglasno je dodijelilo plaketu za najbolji koncert održan ove godine u našem glavnom gradu.

Konkurencija za nagradu bila je velika jer su u toku godine mnogi renomirani umjetnici nastupali u Beogradu.

- Moram kazati da mi ovo priznanje posebno godi; došlo je od ljudi koji znaju što je prava vrijednost...

Ovu godinu upamtit ću baš po tom priznanju, ali i nezaboravnoj turneji po Kanadi i SAD.

• Kako vas je primila tamošnja publika?

Bio je velik izazov da sviram, na primjer, pred prepunim gledalištem u Torontu i drugdje. Publika i kritika ocijenili su moj nastup vrlo visokim ocjenama.

• Dok ste bili na toj turneji, mnogo se pričalo o vašem sudjelovanju na ploči Plavog orkestra. To je bio i povod našoj reviji da vas objavi s Lošićem. Kako ie došlo do te suradnje?

Momci su me nazvali i objasnili mi kako bi željeli da ja odsviram jedan dio. Nisam dugo razmišljao. Pristao sam, i to mi je prvi izlet u rokerske vode.

• Hoćete li s Plavim orkestrom i na turneju?

Za to nemam vremena, gotovo sam svaki dan rasprodan. Ako bih našao slobodnog vremena, možda bih im se i priključio, ali izgledi su vrlo mali.

• Što očekujete od slijedeće godine?

Da budem iskren, volio bih da se ponove uspjesi iz ove godine. Svjestan sam da samo stalnim vježbanjem mogu zadrzati potreban, visok nivo sviranja. Prema tome, neću se uspavati na dosadašnjim uspjesima.

• Kakvi su vaši planovi u 1987. godini?

Planovi su mi vezani za turneje i nove ploče. Osim redovitih nastupa u Jugoslaviji, odlazim na turneje po SSSR-u, Poljskoj, Bugarskoj, Meksiku, Kolumbiji, Kanadi, Argentini... Očekujem još nekoliko poziva.

Snimio: Davor Šiftar (Studio, 1986.)



Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate