"Arsenik i stare čipke" u BDP-u: Olivera Marković, Tatjana Lukjanova, Dušan Poček, Dragan Zarić



Krimi-humoristična komedija, koja ne gubi na popularnosti još od brodvejeke premijere, uz smeh i samoironiju govori o mračnim i zastrašujućim pitanjima života. Originalno i "bezbolno"

"Arsenik i stare čipke", remek-delo Džozefa Keselringa, koje otkako je prvi put izvedeno u Njujorku 1941. godine ne prestaje da se igra na pozornicama širom sveta, odnedavno je i na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Premijera je bila prošle subote, pred brojnim ljubiteljima teatra.

Posebnu čar našem "Arseniku" dale su dve prvakinje drame koje su u pozorištu na Crvenom krstu ostvarile svoje prve uloge. 

To su Olivera Marković i Tatjana Lukjanova u ulogama sestara Bruster koje na originalan način "spasavaju" ljude od životnih nedaća - pomoću arsenika i večnog mira u podrumu kuće Bruster.

- Presrećne smo što smo ponovo na pozornici Beogradskog dramskog i zadovoljne smo ulogama na kojima je samo naizgled bilo lako raditi. Nadamo se da će publika predstavu zavoleti jer je tekst neodoljivo zanimljiv - kažu dve glumice koje su već osvojile prve gledaoce.

Magiji "Arsenika" podjednaki značaj daju i Dragan Zarić, Dragoslav Ilić, Dragiša Milojković, Milena Pavlović, Milan Čučilović, Dušan Poček, Slobodan Ćustić, Boris Komnenić, Nikola Jovanović, Srđan Dedić i Miodrag Popović.

Za režiju se pobrinuo Dimitrije Jovanović, kostime je kreirala Ljiljana Dragović, a scenu osmislila Jasna Dragović.

Radnja se odigrava u salonu kuće Brusterovih u Bruklinu 1940. godine. Krimi-humoristična komedija, koja ne gubi na popularnosti još od brodvejeke premijere, uz smeh i samoironiju govori o mračnim i zastrašujućim pitanjima života. Originalno i "bezbolno".

Tekst: A. Peković, obrada: Yugopapir (7 TV dana, decembar 1996.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate