Split 1972: Mišo Kovač, Boris Dvornik, Toma Bebić i Željko Franulović na turniru u malom fudbalu




Boris Dvornik igrao je samo jedno poluvreme. Bio je umoran jer je na utakmicu došao direktno iz Varaždina, gde sa Silvanom Armenulić snima film "Lov na jelene" u režiji Fadila Hadžića 

Više od tri hiljade Splićana oduševljavalo se bravurama Miše Kovača - ali ovoga puta kao golmana.

"Torcida", u kojoj su se bučno isticale predstavnice lepšeg pola, frenetično je aplaudirala svom ljubimcu. Kada se utakmica između veterana "Hajduka" i ekipe "Zvijezde" završila, neobuzdani "navijači" su provalili na teren i prosto "kidnapovali" popularnog pevača.

Duže vreme "otmičari" su se oglušivali i o molbe Anite Baturine, Mišine devojke.

Smilovali su se tek kad je umorni pevač-golman zaželeo da popije koka-kolu.

Tradicionalni turnir u malom fudbalu, nedavno održan u Splitu, okupio je sedam ekipa, ali najveće interesovanje izazvao je susret između veterana "Hajduka" i tima "Zvijezde", čiji je gol branio Mišo Kovač.

Za "Hajduk" su igrali nekadašnji asovi Vukas, Papec, Vidošević, Grčić i drugi, a u timu "Zvijezde", pored Kovača, glavne udarne snage bili su popularni Roko iz "Našeg malog mista", Boris Dvornik, i kompozitor Toma Bebić.

Boris Dvornik igrao je samo jedno poluvreme.

Bio je umoran jer je na utakmicu došao direktno iz Varaždina, gde sa Silvanom Armenulić snima film "Lov na jelene" u režiji Fadila Hadžića.

A Toma Bebić proslavio se time što je dao jedan efektan gol "Hajduku".

Ove tri "zvezde" su se najviše istakle i zato su i snimljene na našim fotografijama.

Obrada: Yugopapir (Ilustrovana, januar 1972.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate