Mladi Splićanin Oliver Dragojević najbolji među početnicima u pjevanju zabavnih melodija (1966)




Svih pet finalnih mjesta osvojili gosti iz Dioklecijanova grada, a Oliver Dragojević dobio maksimalan broj bodova

Pod pokroviteljstvom "Studija" u nedjelju ujutro su u zagrebačkom Studentskom centru počele priredbe pod nazivom "MM", što će reći "Mi mladi". To je prilika za još neafirmirane pjevače, pisce, recitatore, humoriste i druge da pred publikom pokažu što znaju.

Najveće interesovanje vlada među početnicima u pjevanju zabavnih melodija jer petoro najbolje plasiranih sa svake priredbe ulazi u finale, a pobjednicima toga finalnog natječaja zagrebačka TV obećava jednu posebnu emisiju tokom maja.

Na nedjeljnoj matineji su pored Zagrepčana gostovali i interpretatori iz Splita koji su se istakli na tamošnjoj "Tribini mladih".

Bilo ih je petoro: Oliver Dragojević, Đurđica Kulčević, Vlasta Kocijančić, Nenad Strigo i Željko Šoletić. 

Oni su u konkurenciji sa još dvanaestoro domaćih kandidata osvojili najviše bodova. Tako su svih pet finalnih mjesta popunili splitski gosti, što je zaista kuriozitet.

Dva žirija (stručni i onaj izabran od gledalaca) dao je maksimalan broj bodova - ukupno trideset - izvanrednom Oliveru Dragojeviću koji je pjevao melodiju "Jučer".

Dragojević je inače član električarskog sastava "Batali", koji postiže lijepe uspjehe u svom gradu.

Ostalih četvoro izvođača zaradilo je po 28 bodova a i to je bilo dovoljno da premoćno ostave sve ostale za sobom.

Gledaoci su dugim pljeskom pozdravili sve sudionike a osobito mlade recitatore.

U nedjelju se serija priredaba nastavlja. Kako smo obaviješteni, pored Zagrepčana sudjelovat će još i Osječani, a jedan od pokrovitelja bit će i zagrebačka tvornica ženske modne konfekcije "Vesna".

Obrada: Yugopapir (Studio, III 1966.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate