Dejan Đurović: Šarmantni voditelj koga gledate samo ako imate TV adapter za II program
Najomiljeniji pisac Dejana Đurovića je Žil Vern. Sve što je ovaj fantastični pisac napisao on je pročitao. Naravno, Vern nije i jedina Dejanova slabost: tu su još i Čehov, i verovali ili ne - Aleksandar Dima. Pored knjiga, on voli humorističke stripove što odgovara njegovoj prirodi i karakteru duhovitog i šarmantnog čoveka iza ekrana, privatno

Jul 1972: Ako imate antenu i TV adapter za drugi program, uopšte, ako pratite taj novi kanal - imate priliku da se osećate ugodno u šarmu, mirnom glasu i tečnom govoru voditelja i sagovornika Dejana Đurovića. Nije novost da ga vidimo i u nekim TV emisijama, ali na voditelja celovečernjeg drugog programa navikli smo kao na deo naših večernjih trenutaka ...


Prilog za biografijuDejan Đurović rodio se 1. novembra 1938. godine u Beogradu. Osnovnu školu završio je u - Marseju, Francuskoj, a Gimnaziju i Pozorišnu akademiju u Beogradu.

Glumom je počeo da se bavi još u osnovnoj školi zahvaljujući svojoj učiteljici koja je osetila u njemu talenat za tu vrstu posla.

Bio je član jednog malog dečjeg pozorišta u Marseju, a po povratku u Jugoslaviju nastavio je u Gimnaziji da se bavi glumom: osvajao je na svim pozorišnim takmičenjima prve nagrade.

Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju, diplomirao je sa čistom desetkom!


Detinjstvo: Žan, Pjer, Luik...Dejanovo detinjstvo vezano je za dva grada: Marsej i Beograd. U Beogradu je živeo do 1946. godine, a onda mu je otac dobio premeštaj za Marsej.

Tu je Dejan proveo oko sedam godina i to vreme u Marseju ostalo mu je u najlepšem sećanju: iako je bio stranac, stekao je drugove - Žana, Pjera, Luika, Redea sa kojima je učio školu i provodio slobodno vreme.

Francuski jezik je, zahvaljujući njima, savladao za dva meseca, a onda je jedini u razredu imao najveću ocenu!


Roditelji: Majka KristinaOtac Brane umro je pre nekoliko godina. Bio je službenik, dok je majka Kristina, bila domaćica i Dejanova "ikona".

Dejan je i danas majčin ljubimac, dok je sestra bila očeva "slaba strana".

Majka Kristina je u domu Đurovićevih već baka i živi zajedno sa njima.


Knjige: Nenadmašni Žil VernNajomiljeniji pisac Dejana Đurovića je Žil Vern. Sve što je ovaj fantastični pisac napisao on je pročitao. Naravno, Vern nije i jedina Dejanova slabost: tu su još i Čehov, i verovali ili ne - Aleksandar Dima.

Pored knjiga, on voli humorističke stripove što odgovara njegovoj prirodi i karakteru duhovitog i šarmantnog čoveka iza ekrana, privatno.


Prva ljubav: Milen, pa posle...U Marseju se zaljubio u školsku drugaricu Milen i sa njom se zabavljao celo vreme dok je bio u Francuskoj.

Svoju drugu i poslednju ljubav doživeo je pre nekoliko godina sa kćerkom svoje koleginice Bonke Davičo: samo su nekoliko dana izmenjali sastanke i odjurili su pred matičara.

Danas imaju dvogodišnju kćerkicu.


Anegdote: Nikako sa naočarimaSlobodno vreme Dejana Đurovića pripada uglavnom kćerkici, igranju po sobi.

Međutim, kako mu je nekoliko puta do sada razbila u igri naočari, a bez njih nije mogao da izlazi iz kuće - to danas prvo ostavi "oči" na kredenac pa tek onda polazi u avanturu sa kćerkom ...


Uspesi: Fakultet i lepe ulogeNjegov najveći uspeh je što je vrlo mlad završio fakultet i što je igrao uglavnom uloge koje je sam odabirao.

Nijednom mu se nije desilo da to pravilo prekrši zbog, recimo, novca ili bilo čega drugog.


Neostvarena želja: AmerikaHobi Dejana Đurovića je putovanje po svetu. Prokrstario je gotovo celu Evropu, ali san mu je da ode u Sjedinjene Američke Države.

No, dok budete čitali ovaj tekst on će se verovatno nalaziti na putu po Skandinaviji...

Obrada: Yugopapir (Karavan, jul 1972.)


Podržite Yugopapir na društvenim mrežama :-)