TV doček 1977: Novogodišnji 1. program / Arsen, Olivera, Minimaks, Milena i Ljubiša, 7 mladih...

Malo pesme, malo šale, garnirano sa malo muzike, to bi ukratko bila novogodišnja TV zabava. Na drugom programu može se gledati program "uživo". Voditelj je Zaharije Trnavčević, pa kako bude njemu, tako će biti i gledaocima.

Samo ipak postoji jedna razlika, u studiju će biti jedan od najboljih jugoslovenskih kuvara, pa Trnavčević i dežurna ekipa bar u gurmanlucima neće oskudevati.

Dakle, da ne okolišimo. Svečani program počinje emisijom za decu "Pismo ljubavi", scenario je napisao Milan Brujić, a mališane će zabavljati Slavko Štimac, kao domaćin, i gosti dečji hor "Kolibri" i deca filmski amateri iz mesta Rudnik.




20.23 


Ako se deca posle ovog "bloka" umorna povuku na spavanje, odrasli mogu da započnu sa veseljem uz "Moj zanat ili porodično stablo". To je muzička emisija zasnovana na najnovijim snimcima Arsena Dedića.


U tom delu još ćemo videti Dušicu Žegarac, Kornelija Kovača, učenike škole "Darinka Pavlović" i slikara Peđu Neškovića. Autori je preporučuju kao setnu priču, pa ne znamo hoće li dobro doći za stvaranje dobrog štimunga.


20.50


No, zato im za sledeću tačku, najnovije snimke Olivere Katarine, neće biti potreban nikakav psihički napor.


21.10


Zatim slede Mića i Minja sa, ovog puta unapred snimljenom emisijom "Od glave do pete". U goste im dolaze Boba Stefanović, Neda Ukraden, Miša Marković, ansambl "Đerdan", džez orkestar RTB, Beba Lončar, Slobodan Đurić, Nela Eržišnik, Kamenko Katić i specijalni gost - francuska pevačica Žilijet Greko.


Televizija Beograd odlučila je da prikaže emisiju u kojoj je poslednji put snimljen Slobodan Đurić, koji je tragično izgubio život prošle nedelje. Biće to još jedna prilika da vidimo ovog izuzetno talentovanog glumca koji je otišao sa scene iako je imao još mnogo da kaže i pokaže.


21.40


Da li će "Lepše od snova" zaista to i biti ostaje gledaocima da se uvere. To je komedija o jednom paru - Milena Dravić i Ljubiša Samardžić - koji se sprema za doček, o njihovim nesporazumima i svađama ... Nema šta, lepa tema za novogodišnje raspololoženje. Ako nesporazuma već nema kod kuće, prisutni su bar na ekranu.


22.10


Ako je TV svađa delovala zarazno, tu je zatim "Muzički klub Jovana Adamova" da izgladi uznemirene duhove kod kuće. Ova emisija posvećena je novosadskom kompozitoru zabavne muzike Jovanu Adamovu, a gosti su mu "Sunce", "Iver", Vesna Čipčić, Ratko Kraljević, Bogdan Dimitrijević, "Bački medaljoni" i Vera Cvetko.


22.35


Najzad, televizija će ponovo gledaocima dovesti u goste Čkalju. Scenario piše Novak Novak a uz Čkalju pojavljuju se još i Stanislava Pešić, Mihailo Vitorović i Branislav Zamolo.


22.55


Ako vas niko nije pozvao u goste, ne tugujte. Tu čast je zadržao za sebe Đuza Stojiljković. On će još pozvati i Jelisavetu Sablić, Jovana Janićijevića, Nadu Knežević, "Sedmoricu mladih".


23.25


Kad započne emisija "Čekajući godinu" - znajte da se ponoć približava. Na to će vas podsetiti Dragan Živković Tozovac, Usnija Redžepova, Lepa Lukić, duet Stefanović - Lazarević, "Mačvanski jarani", grupa "Suncokret" i još mnogi drugi veseljaci.

U stvari dok to gledate, budite srećni što se niste uputili na doček Nove godine, recimo u neko planinsko odmaralište, jer svi ovi zabavljači nalaze se, po scenariju, na jednoj zabačenoj železničkoj stanici. To televizija verovatno hoće da vas uteši i pokaže kakav maler ste izbegli: što ste ostali u sopstvenom stanu.


23.55


Uključenje u zajednički program JRT. Videćemo gde Novu '77. dočekuje predsednik Tito sa svojim saradnicima.


00.15


Televizija će čestitati svojim pretplatnicima Novu godinu emisijom sastavljenom od delova dokumentarnog filma Stoleta Popova "Vatra" i "Brankovim kolom" u izvođenju AKUD "Branko Krsmanović".


00.25


U novoj godini dočekaće nas razigran i veseo program "Virtuozi narodne muzike" sa Verom Ivković, Izvorinkom Milošević, Dragoslavom Genčić i Anđelkom Govedarević. Tu su naravno i drugi virtuozi: Vladeta Kandić, Aleksandar Šišić, Boki Milošević, Miroslav Matošić ...


00.50


Ko se do ovog vremena nije okanio TV zabave ima šansu da vidi jednu zaista pravu novogodišnju zabavu. "Sedmorica mladih" će u svom, već poznatom stilu, petnaestak minuta zabavljati gledaoce. Pripremili su kolaž muzike i kratkih skečeva, a sve će se odigravati u kabareu i vremenu "ludih tridesetih" godina.


01.10


A sad se čuvajte da vas neko ne ugrize za oko inspirisan emisijom koja sledi. Naime, "Ugrišću te za oko" je naredna emisija u kojoj se pojavljuju Minja Sovilj, Gordana Jovanović, "Đelem, Đelem", Toma Nikolić, Ignac Šen i glumci Nada Vojinović, Anđa Vesnić, Dušica Anujčić, Miodrag Andrić i drugi.


01.40


"Novogodišnja diskoteka" predviđena je za mlade. Na žalost mnogo su morali da čekaju da bi malo vremena proveli uz svoje ljubimce "Bijelo dugme", "Smak" i grupu "Tajm". Bolje išta, nego ništa ...


02.10


I sad, već u sitne sate, dolazi vreme za meraklije. "Tamburaški nokturno" priređuje Janika Balaš sa svojim orkestrom, Zvonko Bogdan, Cune Gojković i igrački ansambl.


02.35


Pred kraj TV novogodišnjeg dočeka predviđena je "Dan i noć", emisija posvećena "evergrin" melodijama. Ako su gledaoci posle višečasovnog gledanja u mali ekran još sposobni da procene koje je doba i vreme, čuće Senku Veletanlić, Beti Đorđević, Majdu Sepe, Tihomira Petrovića, Žarka Dančua, Zdravka Čolića, Sašku Petkovsku i Džez orkestar RTB.


03.10


Novogodišnji TV program završava se kao i svake godine igranim filmom. Ovog puta to će biti "Bio jednom Holivud".

(RTV revija, decembar 1976.)



Dočekajte Novu 1977. uz Yugopapir



Podržite Yugopapir: FB TW Donate