Najpopularniji kalendar za 1977: Milena Dravić i Slobodan Đurić u više od pola miliona primeraka

Zbog velike popularnosti TV komedije "Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo", TV novosti su odlučile da u jednom od svojih decembarskih brojeva poklone čitaocima specijalan zidni kalendar za predstojeću 1977. godinu.

Na njemu je zabeležen osmeh junaka TV priče Borke i Milića Barjaktarevića (Milene Dravić i Slobodana Đurića).

Taj se broj TV novosti štampao u rekordnom tiražu od 570.012 primeraka!

(I našao se na kioscima svega nekoliko dana pre nego što je u saobraćajnoj nesreći nastradao glumac Slobodan Đurić).

Konkurentska RTV revija je smislila nešto drugačiji način da uoči praznika poveća tiraž: ona je svojim čitaocima poklonila gramofonsku ploču.

Ne zna se da li je veća jagma bila za jednim ili za drugim časopisom!

O tome nešto više u pismu RTV reviji jednog čitaoca iz Doboja (a slična situacija je bila i u gradovima širom Jugoslavije):

Draga Redakcijo, čak ni najstarije Dobojlije se ne sećaju da je ikada pred kioscima za prodaju novina u njihovom gradu bila tolika gužva, kao kada je stigla "Radio TV revija" sa poklonom - gramofonskom pločom.


Mnogi prolaznici, ne znajući o čemu se radi, raspitivali su se kod onih u redu šta čekaju i dobijali uvek isti odgovor: "Zar ne znate - stigla je Radio TV revija sa pločom!"

Redovi su se stvarali i pre nego što su kiosci bili otvoreni. Prodavci su bili na velikoj muci, jer su mnogi želeli da kupe i po deset primeraka "Revije".

Ipak, bilo je onih koji su "preko veze" uspeli da kupe po dva-tri broja.

Inače, "Radio TV revija" je veoma omiljen i čitan list u Doboju, naročito od kada je u njoj počeo da izlazi feljton o životu i pogibiji Silvane Armenulić i njene sestre Mirjane, jer su one rođene u ovom gradu.

Uz ovo pismo šaljem vam i fotografiju koja prikazuje kako je bilo pred kioscima za prodaju novina kada je stigla "Radio TV revija", pa vas molim da i nju objavite!

Z. Mišković, M. Kupresa, Doboj

Slobodan Đurić, tragična smrt omiljenog glumca

Podržite Yugopapir: FB TW Donate