Ljubavne priče slavnih sportista: Dragan Kapičić i Slobodanka Žugić (1974)

Januar 1974: Praznici tek što su prošli, a na kioscima se pojavljuje okasneli novogodišnji poklon za sve mlade Jugoslovenke - prvi broj Lade, "savremenog magazina za devojke".

Koštao je tri dinara, a evo čime je pokušao da privuče pažnju čitateljki: saradnica Svetlana Broz intervjuisala je slikarku Olju Ivanjicki, dok je popularna voditeljka Mersiha Čolaković razgovarala na temu ljubavi sa operskim parom Milka Stojanović/Živan Saramandić i Ružicom Sokić, te na kraju otvorila Ladin konkurs za najlepše ljubavno pismo, objavljujući i prvi literarni pokušaj mlade S. - "Trapavom Zoranu... "

Najveći hit na radio talasima tog januara 74-te bila je pesma "Milo moje", te je, tim povodom, upriličen i mini-intervju sa Biserom Veletanlić.

Stranci? Mark Bolan u modernom satenskom odelu smeši se sa postera, a odnekud je "pokupljen" i monolog holivudske zvezde Stiva Mek Kvina ("Noću razmišljam o sebi!")

A za naslovnu stranu, onu najvažniju, odabrani su slavni košarkaš Dragan Kapičić i sve popularnija mlada glumica Slobodanka Beba Žugić, koje je na njihovom omiljenom mestu, Kalemegdanu, uslikao Vican Vicanović.

Jeste bila naslovna, ali bez intervjua!

Zato je sa Draganom i Bebom porazgovarao novinar Tempa...

Kad ih čovek prvi put vidi zajedno pomisli: oni su stvoreni jedno za drugo. Pošto se ovom reporteru pružila prijatna prilika da ih i upozna, porazgovara sa njima, onda je taj prvi utisak obogaćen i sa jednim novim saznanjem: da njih dvoje - Dragan Kapičić, popularni košarkaš Crvene zvezde i reprezentacije, i mlada beogradska pozorišna i TV-glumica Slobodanka-Beba Žugić s razlogom (i nestrpljenjem) očekuju osmi mart 1974. godine. 

Tada će, naime, njih dvoje proslaviti petogodišnjicu poznanastva, svog zabavljanja, ljubavi, poverenja.

- Osmog marta iduće godine biće tačno pet godina kako smo počeli da se zabavljamo, da izlazimo zajedno... A poznajemo se i odranije - priseća se najprijatnijeg događaja u svom životu poznati košarkaš, a »ljubavnu priču« nastavlja njegova devojka:

- Ja i Dragan smo se upoznali na moru. Bilo je leto, mi smo često bili na plaži, viđali se uveče, ali...

- Tada mi ipak nije pošlo za rukom da osvojim Bebu - priznaje Dragan. - Tada sam bio neinteresantan za moju sadašnju devojku. I tek pet ili šest meseci kasnije, kad smo se ponovo sreli u Beogradu, uspelo mi je da je »zavedem«.

- Šta vam se na Draganu, ipak, svidelo na prvi pogled, a šta kasnije - pitamo Draganovu devojku.

- Dragan ima sve kvalitete: inteligentan je, pažljiv, dobar... a danas je teško naći mladića sa takvim osobinama. Imam veliki broj prijateljica i znam to iz njihovih priča.

- Ima li vaš mladić i neku manu?

- Ako ih i ima - kaže Slobodanka - onda su one sitne, i ja sam pristrasna. No, svaki čovek ima poneku manu. Meni je nekada smetalo što je Dragan malo lenj. Ne voli da izlazi često uveče. Više voli da sedi kod kuće nego da negde izađe. Vremenom sam se i ja navikla na to i sada obično kad izađemo onda odemo ili na večeru ili u pozorište.

- Nemojte, molim vas, da pomislite da sam ja neki strastveni ljubitelj pozorišta. Ja samo odlazim na one predstave u kojima Beba igra.

Da vam bliže predstavimo Kapičićevu devojku: Slobodanka-Beba Žugić je već uveliko zakoračila na stazu afirmacije. Završila je Akademiju za pozorište, film, radio i TV, zaposlila se u Beogradskom pozorištu, a TV-gledaoci su imali prilike da je vide i u nekoliko emisija. Sada igra u TV-seriji »Petorica otpisanih«, čije snimanje je već pri kraju.

- Mene za sada više privlači televizija od filma. Na televiziji se brže radi, brže se stiče afirmacija, popularnost. Dok je sa filmom sasvim druga stvar. Kod nas se danas malo snima, domaće filmove skoro niko ne gleda.

- Dragan je jedan od najpopularnijih jugoslovenskih sportista - posebno kod devojaka... Da li ste ljubomorni zbog toga?

- Ne, nisam ljubomorna zbog toga što Dragan dobija veliki broj pisama od obožavateljki, što mu devojke telefoniraju...

Ali zato sam ljubomorna na druge stvari. Stvari, koje se tiču samo mene i njega. Jer, ja sam načisto sa tim da je i to sve cena popularnosti koju uživa.

Baš nedavno, sedela sam kod kuće kad je zazvonio telefon. Podigla sam slušalicu i čula glas neke nepoznate devojke koja se predstavila kao Draganova devojka. 

Nasmejala sam se na to i pozvala je da zajedno, pošto je trebalo da se nađem sa Draganom, izađemo na taj sastanak.

- Bogami - sada se u razgovor umešao i Dragan Kapičić - uskoro ću i ja imati dosta razloga da budem ljubomoran. Beba sada puno radi, snima, afirmiše se.

- Pošto je Dragan zbog vas zavoleo pozorište, da li ste vi zavoleli košarku?

- U Beogradu gledam sve košarkaške utakmice, a ponekad odem i na Zvezdine treninge. Naravno, navijam za Zvezdu, odavno. Još pre nego što sam upoznala Dragana...

- Ko je onda za Vas najbolji jugoslovenski košarkaš?

- Ja samo mogu da kažem ko je drugi, posle Dragana. A to je Ćosić iz Zadra.

- O svemu smo Vas pitali, a o onom glavnom ni reči: kada ćete pred matičara?

Dragan je bio hrabriji:

- Razmišljamo i o tome, ali... ne bih tačno mogao da kažem kada će to biti.

Razgovarao: N. Simić, snimio: V. Vicanović (Tempo, 1974.)


Podržite Yugopapir na društvenim mrežama :-)