Miroslav Ćiro Blažević, ličnost '86: Prošle je jeseni kao plimni val zapljusnuo sve domaće medije...

Prosinac 1986: Prošle je jeseni kao plimni val zapljusnuo medije. Pa čak i one medijske segmente koji sa sportom nemaju nikakve veze. 

Intervjui, naslovne stranice, nastupi na televiziji...

Nijedna iole važnija priredba nije se mogla zamisliti bez poziva popularnom Ćiri. Dojučerašnji "mamci" za publiku pali su u treći plan. Sve ih je zasjenio veliki sportski "mag" i spretna medijska ličnost Miroslav Ćiro Blažević. 

Trijumfalni start Ćirina Dinama u nogometnom prvenstvu bio je dovoljan razlog da Studio u nekoliko nastavaka objavi i feljton o toj izuzetno zanimljivoj ličnosti, te da se pojavi i na naslovnoj stranici.

Nakon uistinu spektakularnog prvog dijela prvenstva kada Dinamo jednostavno nije znao za neuspjehe ni kod kuće, ni na strani, došlo je do stanovitog "pada". Da li se moglo i bolje završiti jesenski dio prvenstva?

- Znam da su nakon odlične početne serije rezultata mnogi upravo nas već vidjeli kao jesenske prvake, a porasli su i apetiti. No, mi smo u ovom dijelu prvenstva ipak za nekoliko bodova premašili plan koji smo sebi postavili. 

Nije li i to dovoljno? Da li se moglo bolje? Vjerojatno da! No, i sami ste vidjeli što se nakon naših odličnih igara počelo događati. Igrali smo sjajno, često puta i na jedan gol. A lopta neće u gol.

Na nekoliko utakmica bili smo i oštećeni. I, što sada? Moramo se maksimalno pripremiti za nastavak i potvrditi da to što smo počeli nije bilo slučajno.

• Jeste li, možda požalili što ste se riješili Bračuna i Bore Cvetkovića?

- Ne, nisam požalio nijednog trenutka! Vrlo mi je drago da u novim sredinama pružaju odlične igre. Nikada nisam sumnjao u njihove igračke sposobnosti. Ali, za Dinamo je bilo bolje da odu. Uostalom, vidjelo se kako je Dinamo igrao s njima, a kako sada bez njih.

• Pred vratima je i takozvani mini prijelazni rok. Hoće li konačno doći do dugo najavljivanog dolaska Škore u Dinamo?

- Nama je prijeko potreban igrač Škorinih sposobnosti. Treba nam igrač koji će sve one silne šanse koje stvaramo na utakmici i realizirati. U trenutku kada će se vaš list tiskati, vjerujem sve će se znati! Iako smo već sve dogovorili oko prijelaza, iskrsnuli su neki problemi koje ćemo, duboko sam uvjeren, riješiti na obostrano zadovoljstvo - i Željezničara i Dinama. 

Jučer sam razgovarao i s predstavnicima Hajduka, koji su zainteresirani za Malbašu a mi bismo u zamjenu tražili Bursaća. No, to su samo neke od kombinacija. Uskoro će se sve razjasniti.

• Postali ste medijska zvijezda. Bili ste čak i na Studijevoj naslovnici.

Da ste mene pitali, ja bih više volio da se na naslovnici pojavila neka mlada, zgodna djevojka. Sigurno je ljepša od mene. Sin mi stalno govori da izgledam nekako "zgužvano". 

Na sreću, vaš me fotograf sasvim pristojno "ispeglao", pa je to sličilo na nešto.

• Kakve su vaše želje u novoj godini, vezane za osobni plan?

- Najveća mi je želja da vlada sloga i mir. Najveća sreća to je zdravlje!

• A želja vezana za Dinamo?

- Vrh! Samo vrh, pa i više od toga! Želim da se konačno potvrdimo i na evropskom planu.

Razgovarao: Zvonko Pongrac, snimio: Željko Čupić (Studio, 1986.)


Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate