Rock referendum '84, reakcije (ne)zadovoljnih YU rockera - Bajage, Bore, Marine, Neleta, Olivera...


MOMČILO BAJAGIĆ - ploča godine po mišljenju muzičara



Od svih nagrada koje sam dosad dobio, ova mi je možda najdraža. Ali, kad se ume u obzir da je na mojoj ploči sviralo pola jugoslovenskih muzičara i nije čudo što sam dobio tako laskavo priznanje.


BORA ĐORĐEVIĆ - kolega godine, kolega u krizi



To što su me proglasili za kolegu godine je vrlo fino i pokazuje koliko je Riblja čorba otvoren bend i koliko se druži sa ostalim muzičarima.

A ova druga titula nije naročito laskava.

Ja svoju krizu ili krizu benda ne vidim, vidim neku drugu krizu, krizu sistema.

Ne moraju kolege toliko da se brinu, preživeću ja. Ti zabrinuti još uvek mogu da sanjaju u boji tiraž od 100.000 ploča, a toliko je dostigao naš poslednji album.


MARINA PERAZIĆ - ploča godine po mišljenju kritike i čitalaca



Jao, pa to je divno. Sva ova priznanja koja smo dosad dobili puno mi znače, ali ovo od Rocka je najvažnije. To znači da smo stvarno uspjeli.


ZABRANJENO PUŠENJE, MUJO SNAŽNI - grupa godine po mišljenju čitalaca



Kao što bi se to inače reklo, to je čast, a i obaveza za buduće djelovanje. Mislim da je u toj rečenici sadržano sve, a podrazumijeva se i ono vel'ko HVALA!


SRĐAN MARJANOVIĆ - promašaj godine



Mislim da svako ima pravo na svoje mišljenje. Ali bih rekao da je sve to malo tendenciozno, jer moja ploča je izašla početkom decembra, tako da se teško može govoriti o nekom delovanju te ploče.

Ja svoju muziku radim najbolje što mogu i smatram da se ta konstatacija najmanje odnosi na muziku, ima tu puno ljudi koji imaju zlurad odnos prema svemu onome što ja radim.

A mislim da je malo muzičara koji mogu da kažu kako im ja prošle godine nisam pomogao. Uostalom, na mojoj poslednjoj ploči se nalazi pesma "Zauzmi moje mesto" pa neka dođu i zauzmu ga. Nemam ništa protiv.

Uostalom, voleo bih da vidim kako bi se cela ta ekipa ponašala na mom mestu.


OLIVER MANDIĆ - hit godine po mišljenju kritičara i publike



Mogu samo da kažem da sam presrećan što me prihvatila publika, a evo, sad i kritika. I lepo je što su se ta dva stava poklopila. Pogotovo što je takav uspeh napravila pesma na koju nisam najviše računao. ("Pitaju me, pitaju... ")



(Rock, 1985.)

Rock referendum 1984: Izbor publike



Rock referendum 1984: Izbor kritike



Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate