Griva, novi LP i hit pesma "Vojvodino, što si tako ravna": Navijači Lala već pevaju stihove Zlatka Karavle

Avgust 1987: Posle trogodišnjeg ćutanja, novosadska grupa "Griva" oglasila se novim albumom, koji je, umnogome zahvaljujući hitu "Vojvodino, što si tako ravna", za kratko vreme izvojevao mesto na listama najslušanijih ploča.

- Pojavili smo se na disko tržištu moderniji, ali i komercijalniji - kaže Zlatko Karavla, tekstopisac i kompozitor "Grive". - Obojili smo naš rok vedrijim notama, ali i pomalo tužnim baladama.

Momci iz benda su imali i tu sreću da su im muzički urednici iz "Jugodiska", pružili sasvim lepu podršku, televizijski spot, vid reklame koja uvek izazove pravi efekat, a osim toga, omot je prvi put u nas, izrađen sa specijalnom fluorescentnom bojom.


Tako da među svim ostalim albumima, onaj "Grivin" svetli i u mraku.

Od debija pa do sada, muzička postava "Grive" doživela je brojne promene, tako da sada muziciraju u sastavu: Predrag Janičić (bubnjevi), Vojislav Vilić (gitara), Zoran Bulatović (gitara), Moma Bajac (bas) i Zlatko Karavla (vokalni solista i autor muzike i teksta).


Spomenimo i to, zvuk albuma "Griva" svojim muziciranjem obojili su i momci Bajaginih "Instruktora" i "Divljih jagoda".

- Mada centar mnogih zbivanja, u rok muzici, Novi Sad još nije izborio pravo mesto pod suncem. Mnogi talentovani, zauvek ostaju "momci koji obećavaju", bez prave prilike da pokažu šta znaju i umeju. 

Mi se nadamo da ćemo da probijemo led, i da ćemo biti pioniri koji će pokrenuti mirne muzičke vode - dodaje Zlatko.

Interesantan je i podatak da su fudbaleri "Vojvodine" prihvatili pesmu "Vojvodino, što si tako ravna" za svoju himnu i da će navijači Lala na prvoligaškim utakmicama iz sveg glasa da pevaju stihove Zlatka Karavle.

U svakom slučaju, to je jedan od najsigurnijih načina da pesma dugo živi!

Napisala: Meri Bilić, obrada: Yugopapir (RTV revija, 1987.)




Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate