KST, najluđi novogodišnji maskenbal: Beogradski studenti već su dočekali Novu 1977. godinu

Klub studenata tehnike - ili popularnije KST - postoji već 22 godine. Nalazi se u suterenu zgrade na Bulevaru revolucije, u kojoj su Elektrotehnički, Građevinski i Arhitektonski fakultet i jedno je od najpopularnijih studentskih sastajališta u glavnom gradu. 

Poslednjih godina u KST-u postoji verovatno najjeftinija diskoteka u gradu u koju pripadnici "jačeg" pola ulaze samo uz specijalne članske karte, dok su svim devojkama vrata otvorena. Diskoteka radi četiri dana u nedelji i klubu donosi značajne prihode, zahvaljujući čemu se finansiraju razne druge priredbe i aktivnosti u Klubu studenata tehnike. 

Svakog ponedeljka u klubu se prikazuje jedan film sa proteklih FEST-ova, a utorak i sreda rezervisani su za kamerne pozorišne predstave. (Svake srede prikazuje se jedna predstava sa scene Podruma Ateljea 212).

Tradicija je da se svake poslednje nedelje u godini u ovom klubu održava veliki maskenbal, u stvari, studentski doček Nove godine.

Jedini uslov da se uđe je - kostim. 

Reč je verovatno o najluđem i najspektakularnijem događaju koji se organizuje u Beogradu. 

Na novogodišnjem maskenbalu održano je i specijalno takmičenje u "burenju". U želji da uđu u čuvenu Ginisovu knjigu rekorda, akademski građani su pokušali da pokažu koliko studenata može da stane u jedno bure.

U bure i na bure uspelo je da se potrpa, ni manje ni više, nego osam studenata i sedam studentkinja. Kako im je to pošlo za rukom, teško je opisati.

Obrada: Yugopapir, snimio: B. Patrnogić (Ilustrovana, januar 1977.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate