Zimski hit modeli "Borova" '77: Obucite za praznike naše kaubojke - pantalone se uvlače u čizmice...

Zimski izlozi "Borova" pomoći će nam, u ove hladne dane, da sasvim lako i jednostavno rešimo deo naših zimskih problema - bez obzira da li se radi o sopstvenom obuvanju, obuvanju čitave porodice ili o poklonu za naše najdraže.

Ako ovde kažemo da ćete u prodavnicama "Borova" - njih 604 širom Jugoslavije - imati pomagača u ostvarivanju svojih želja, onda to znači da modeli "Borova" koje danas srećete u našoj reviji neće ostati samo u reviji, u kvadratu kolor-fotosa, već stoje pri ruci svakom znatiželjniku.

Što je najvažnije, kreatori "Borova" pogodili su želje svih potrošačkih skupina svih doba starosti, vodeći računa da se zimske čizmice uklapaju u odeću...

Upravo zato će svoje modele naći i mlađi, koji su skloni modnim novostima, i oni što, kad je obuća u pitanju, traže obuću za ozbiljne ljude - onu koja odgovara njihovim godinama.



Mladalačke čizmice "Borovo" - ženske i muške 



Nose se uz džins, samt (somot) i sl. To su tzv. "kaubojke", danas modni hit mladih - pantalone se uvlače u čizmice...

Izrada: grublja, dvoefektno analinski materijali. Krojene su ravno - nešto niže od normalnih, uobičajenih, imaju sve karakteristike vestern stila: grubo šivenje, proplitanje itd. Donji delovi su izrađeni isključivo od prirodne kože. Boje su prirodne, sa blagim dvoefektnim štihom i vaksiopipom; nisu postavljene...



Potpetice: kožne, sa naglašenom "kaubojskom linijom" - idu više pod nogu, nego kod uobičajenih čizmica.

Gumeni poluđon protiv klizanja ...


ONA:


... nosi tip ravno krojene čizmice, koja se ,"falta"; lice od goveđe nape, a donji delovi od prirodne kože. Boja: duvana i siva... Postavljene prirodnom kožom... Potpetice: kožne, u slojevima.


DETE: 


... takođe ravno krojene - sa naglaskom vestern stila u šivenju i liniji - izrađene od goveđe nape u bordo boji; đon je od termoplastike, svetlije boje; postavljene su veštačkim krznom; potpetice su uske i šire, stabilne; namenjene su uzrastu do 13 godina... Veoma se lako obuvaju. 


ON:


... lice od goveđe nape u tamnosmeđoj boji; čizmice su krojene uz nogu - sa kožnom postavom; donji delovi od kože, imaju gumeni rebrasti poluđon, što sprečava klizanje. Potpetice su niske, slojevite, kožne. Imaju, patentni zatvarač...

Ovaj model namenjen je vašem detetu (dečaku ili devojčici) za slobodno i bezbrižno švrljanje po snegu...


Lice i đon načinjeni su od gume. Đon se ne kliza: na vrhu sarica je šareni lastiš, što sprečava upadanje snega u čizmice. Postavljene čojom - vrlo su tople, idealne za decu u igri na snegu. 

Boja: žuta, sa plavim ukrasom - imitacija šniranja. Obuvaju se veoma lako...

Obrada: Yugopapir (TV novosti, decembar 1976.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate