Davor Gobac otkriva za Milu svoj modni stil: Nije baš da si kupujem haltere u trgovinama (1990)



Šezdesete su bile najljepše i najbogatije maštovitom odjećom. Nosile su se i ovakve hlače pokazuje Davor. A sako je izradio Vladimir Rudinsky, od prekrivača s uzorkom jelena i prirode

- Obožavam dotjerivati se i našminkati - kaže Davor. - Imam nekoliko olovki za oči, od mame posuđujem puder za teniranje, ali skidanje šminke užasno je dosadno i naporan posao.

Najbolju odjeću nisam uopće kupio, dobivao sam je od poznanika i prijatelja ili sam dao šiti.

Zamislim što želim i onda mi neki dobar krojač ili krojačica sašiju nešto luckasto. Ne kupujem ništa u našim trgovinama jer sve je ondje preozbiljno i meni bezvezno.

Vidim da za žene ima mnogo boljih odjevnih predmeta nego za muškarce. Volim kupiti poneki komad odjeće na buvljaku - tako o svom odjevnom stilu govori Davor Gobac; pjevač zagrebačkog sastava Psihomodo pop.

Ženski mu se rekviziti toliko sviđaju da se ne usteže upotrijebiti ih na koncertima te za poziranje na omotima ploča i u štampi.

Tako se svojedobno slikao prerušen u Krystle Carrington, a na omotu nove ploče, "Sexy magazin" pokazao je simpatije prema podvezicama i držačima čarapa.

- Nije baš da si kupujem haltere u trgovinama - opravdava se Davor. - Daruju mi ih prijateljice, a grudnjaci u kojima povremeno izlazim na scenu uglavnom mi u toku nastupa dolete od curica iz publike.

Naoko nemarno odjeven u njemu najdraže majice s likovima iz crtanih filmova i hlače živih boja, Davor kaže da itekako pazi na to kako će izaći pred publiku.

- Na svakoj turneji vodim računa da odjenem ono što mi najbolje pristaje. Dolazim li u neki grad drugi ili treći put, pazim da se ne pojavim u onome što sam ondje nosio.

Dok priča o odjevnom stilu zvijezda na svjetskoj pop sceni, kaže da mu se najviše sviđaju David Bowie u feminiziranoj fazi, Iggy Pop i Mick Jagger.

Obožava svjetlucavu odjeću kakva se nosila šezdesetih godina i svako inozemno gostovanje svoje grupe koristi za nabavku novih estradnih rekvizita.

- Jedva čekam da odem u London, pa da kupim svjetlucave trikoe i majice - kaže Davor.

Razgovarala: Dubravka Tomeković, obrada: Yugopapir (Mila, VIII 1990.)


Bubi-frizura: Garantirana slava i bogatstvo!


Davorovu bubi frizuru kakve su se masovno nosile u šezdesetima, prihvatilo je mnoštvo njegovih obožavatelja. Kanira kosu, frizuru i frizera, majstora Kinu ne mijenja u poslednje četiri godine. Jer svi koji su nosili takve frizure postali su slavni i bogati, napominje Davor.



Podržite Yugopapir: FB TW Donate