Aleksandar Karakašević, naš najbolji stonoteniser od A do Š: Čini mi se da sam sve postigao iz inata




Mogao sam mnogo više. Međutim, koliko sam rada uložio i ovo je puno. Dosta očekujem od Igara u Atini. Došlo je vreme da Slobodan Grujić i ja napravimo u dublu nešto veliko

A - auto: Leksus. Vrh, nema boljeg ni lepšeg. Ali, ne vozim, moje prevozno sredstvo je taksi! Poznaju me skoro svi beogradski taksisti.



B - braon: Omiljena boja.



V - Valdner: Najbolji stonoteniser svih vremena. Šveđanin je neviđen lik. Imam privilegiju da igramo zajedno u Nemačkoj.



G - Gardoš: Centar sveta. Rođen sam i odrastao blizu Gardoša, tu je i moj omiljeni restoran "Burence".



D - Dunav: Sve za Dunav. Svaki slobodan trenutak koristim da budem na reci. Još ako je tu čamac i pravo društvo, nema boljeg provoda.



Đ - Đavo: Tasmanijski đavo je najveća faca crtanih filmova. Ponekad sam i ja, đavolčić.



E - Evropsko prvenstvo: Imam tri medalje sa šampionata Starog kontineta. Sve različitog sjaja: zlato, srebro i bronza.



Ž - Žabar: Restoran na Keju, mog prijatelja Vese. Nigde na svetu nema bolje klope. Najradije se odlučim za ćuretinu sa mlincima. E, to je stvarno prste da poližeš.



Z - Zemun: Mnogo sam ponosan što sam rođen u Zemunu. Koliko volim rodni grad, najbolje osetim kad mu se vraćam. Bez obzira kolioko sam odsutan, uvek isto uzbuđenje. Nikad ne bih živeo u drugom gradu.



I - Inat: Čini mi se da sam sve postigao iz inata. Svoje najveće uspehe postigao sam posle 1999, kad su me neki ljudi, koji se sad kriju u mišjoj rupi, na pravdi Boga izbacili iz reprezentacije.



J - Jutro: Najgori deo dana. Ne pamtim da sam neko jutro dočekao budan. Obično kući dolazim u ranu zoru, tako da svako jutro obično prespavam.



K - Ksenija: Najbolja drugarica, znamo se i družimo još iz srednje škole. Jedno prelepo stvorenje. Pristalica sam teorije da ne postoji drugarstvo između suprotnih polova, prijateljstvo sa Ksenijom je izuzetak.



L - Lidija: Mama. Uvek na mojoj strani. Mnogo je uradila za mene, bila podrška i oslonac u najtežim trenucima.



Lj - Ljubav:  Jedno predivno osećanje. Kad nisam zaljubljen i voljen potpuno sam emotivno ispražnjen, što se često odražava na rezultate.



M - Milivoje:  Tata. Totalno smo različiti, dva suprotna sveta. Bio je neviđen radnik, trenirao udarnički, ja sam lenština i veliki talenat. Zbog toga se čitavog života sukobljavamo.



N - Nemačka: Igram njihovu ligu već tri godine. Postao sam profesionalac, nerado povinovao surovim zakonima života na Zapadu. Nemci samo rade i misle o računu u banci, ne haju za provod i uživanje.



Nj - Njujork: Apsolutni centar sveta. Bio sam dva puta u "velikoj jabuci" i uverio u sve mogućnosti koje pruža Njujork.



O - Osmeh: Uvek sam nasmejan, čak i kad mi je teško. Adut iz rukava, osmehom sam slomio mnogo ženskih srca.



P - Poraz: Četvrt veka sam u stonom tenisu, još nisam naučio da gubim. Velika mana.



R - Remi: Koliko sam samo noći proveo igrajući remi. Šampionska ekipa Voždovca, Marković, Veselinović, Belčević i ja. Najbolja moguća četvorka za remi.



S - Stoni tenis: Sport u kojem sam 25 godina.



T - Taktika: Izuzetno je bitna. Drugarima iz kluba ili reprezentacije, uvek pomognem savetima. Ali, kod mene sve zavisi od inspiracije i raspoloženja.



Ć - Ćutanje: Kad bih mogao da ćutim više od tri sekunda onda to ne bih bio ja.



U - Uspeh: Mogao sam mnogo više. Međutim, koliko sam rada uložio i ovo je puno. Dosta očekujem od Igara u Atini. Došlo je vreme da Slobodan Grujić i ja napravimo u dublu nešto veliko.



F - Forhend: Za razliku od većine igrača, moj najslabiji udarac. Dobar forhend zahteva dosta kretanja, što meni teško pada. Zato razbijam bekhendom.



H - Hotel: Više sam noći prespavao po hotelima, nego u mom krevetu. Najbolje je bilo u Majamiju, hotel nije imao nijednu manu.



C - Cigarete: Veliki porok. Ranije su mi i dve pakle dnevno bile malo. Sada sam pušenje sveo na najmanju moguću meru. Strast prema cigaretama je jedina stvar, nasleđena od oca Milivoja.



Č - Čamac: Već dugo planiram da kupim čamac. Ispuniću sebi želju, voziti se i pecati na Dunavu.



Dž - Džip: Još jedna neispunjena želja. Pikiram zelenog "Leksusa."



Š - Škola: Otvorio sam školu stonog tenisa u Zemunu "Ping-pong". Sa klincima rada tata, za koju godinu preuzeću posao. Mislim da bih bio dobar trener.


Zabeležio: Ljuban Masal (Tempo, 2002.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate