Kemal Monteno, Mišo Kovač, Ibrica Jusić: Gdje su, što ovoga ljeta '87. rade trojica naših pop pjevača?

Kolovoz 1987: Kemal Monteno ubrzano radi na prikupljanju instrumentalnih obrada svojih skladbi. Do sada ih je u studijima TV Sarajeva snimio tridesetak.

Taj će materijal, uz asistenciju Ranka Rihtmana, dirigenta revijalnog orkestra RTS, uvrstiti na audio-kasetu koju izdaje Ljubljanska produkcija kazet in plošč. Zanimljivost u tom radu je ta što će se Montenova kaseta vrtjeti u avionima najvećih svjetskih zračnih prijevoznika, koji od "kazet in plošč" već godinama naručuju npr. instrumentalnu glazbu.

Tako će poznati sarajevski kantautor početi, napokon, primati tantijeme i u dolarima. (Foto: Mladen Belovitić)


(Snimio: Ivan Vinović)
Mišo Kovač, pjevač na duge staze, prodao je svoju posljednju longplejku "Ti si pjesma moje duše" u 300.000 primjeraka, te serijom koncerata u prepunim dvoranama dokazao da još plijeni i glasom i stasom.

Toliko da su, samo primjera radi, dva koncerta u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski bila rasprodana, mada drugi koncert nije bio ni najavljen ni reklamiran.

Mišo se s obitelji odmara u Tribunju gdje ima lokal.

Kaže:

- Želim potpuni mir, pa mi ove godine lokal neće raditi. Održat ću nekoliko ljetnih koncerata tu, u Dalmaciji, a za jesen pripremam ploču za koju je glazbu najšisao Đorđe Novković. Bit će to moja najbolja ploča koja će sigurno nadmašiti tiražu posljednje dvije!

S obzirom da je Mišo dosad stalno samouvjereno dijelio obećanja, ali ih - valja mu to priznati! - uvijek i ispunjavao, vjerojatno će tako i biti.



(Snimio: Nenad Opačić)
Ibrica Jusić, šansonijer ozbiljno razmišlja o premještanju svojih nekad čuvenih ponoćnih recitala s dubrovačkih Skalina na zagrebački Trg Republike.

Kaže da bi prostor oko sve popularnijeg zdenca Manduševca bio savršen ambijent za ponoćna muziciranja i druženja, uz mogućnost da "koncerti kod Mande" prerastu s vremenom u pravu zagrebačku turističku atrakciju.

Još samo da dobije dozvolu od nadležnih...

(Studio, 1987.)







Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate