Pretražite Yugopapir

Muzičko leto 1984, Kakadu, grupa koja ima veliki radijski hit - "Nebo je crveno na obalama Afrike"Nakon koncerta sa grupom "Film" u Pinkiju, gde smo imali bolji nastup od glavne grupe, niko više nije želeo da svira sa nama

Da ste pre nekoliko meseci pitali mladog Beograđanina za Kakadu, sigurno bi pomislio na istoimenu vrstu papagaja. O nekoj muzičkoj grupi ne bi bilo ni pomena.

Danas je već drugačije. Četvorica mladića uspeli su za manje od godinu dana da prodru u vrhove muzičke scene.


*****Nedavno se pojavio njihov album prvenac "Baja-Baja".

U razgovoru sa njihovim gitaristom Nebojšom Marićem Maronijem i klavijaturistom Miloradom Džerijem Džmerkovićem saznali smo nešto više o njima i njihovoj muzici.

Ranije su svirali u raznim beogradskim grupama. Kao prijatelji već duži niz godina, brzo su našli svoj stii i krenuli kao "Kakadu" sa željom da publici pokažu šta mogu.


Prvi javni nastup?


NEBOJŠA: Krenuli smo kao svi beogradski bendovi. Imali smo koncerte i van Beograda. Najbolji je bio u Smederevu. Nakon koncerta sa grupom "Film" u Pinkiju, gde smo imali bolji nastup od glavne grupe, niko više nije želeo da svira sa nama.


Kako ste uspeli da se probijete i snimite ploču?


MILORAD: Želja za nastupom naterala nas je da radimo brzo. Uzeli smo menadžera i poslali svoje materijale svim diskografskim kućama.

Ljudi iz Sarajevo-diska su nam se javili prvi sa sjajnim uslovima. Takve uslove nisu dobile ni mnogo poznatije grupe.

Odmah smo se bacili na posao.


Šta planirate sad kad se ploča "Baja-Baja" pojavila u prodaji?


NEBOJŠA: Sa ženskom grupom "Kakadu" imamo dogovor za snimanje reklamnog spota a zatim krećemo na promocionu turneju.


Zapamtite ime Kakadu.

Njihovo vreme je došlo i oni će znati da ga iskoriste. Sviraju muziku koja se okreće na radio talasima, a kojoj je teško odoleti.

Obrada: Yugopapir (Džuboks, jun 1984.)Podržite Yugopapir: FB TW Donate