Pretražite Yugopapir

Flashback 1973: Pero Nadoveza, Ivan Bekjarev, Višnja Samouković, Olja Mijović, Bekim Fehmiu...





 Ovog juna 1973...



U sekretarijat "Hajduka", splitskih "bilih", stigla je ponuda francuskog prvoligaša "Red star" da golgeter "Hajduka" Pero Nadoveza zaigra u njihovom dresu.

Ali Nadoveza, po svemu sudeći, neće u Pariz već u neki od belgijskih drugoligaša koji mu nude mnogo veću svotu novca, jer svi do jednog žele da im Nadoveza svojim golgeterskim sposobnostima omogući ulazak u Prvu ligu!


*****



Ivan Bekjarev, glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu i voditelj popularne radio emisije "Mislim na vas, mislite na mene", uskoro se oprašta na duže vreme od slušalaca Beograda 202.

- Ovog meseca odlazim na odsluženje vojnog roka - rekao nam je Ivan, i dodao: - Hoću i tu brigu da prebrinem.


*****



Najpopularnija tašta u Jugoslaviji, Olga Ivanović je posle šestomesečnog rada u pozorištu u kući "otišla na zasluženi odmor".

- Živim veoma povučeno i nigde ne izlazim - rekla nam je Olga. - Bavim se domaćinstvom i lepo mi je. Jedino ponekad požalim što se vreme stalno menja, pa ne izlazim u svoju baštu, među prekrasne ruže.

Mada je nedavno morao da dosnimava neke kadrove svog spektakularnog filma "Sutjeska", režiser Stipe Delić obećava da to neće pomeriti odavno utvrđen datum premijere.

- Rekli smo da će premijera biti 4. jula, na sam Dan borca i tako mora biti - kaže Delić. - Kad smo savladali i one mnogo veće teškoće, zašto ne bismo i ovu?"

Živi bili pa videli!


*****



Nedavno su u emisiji "Mi bismo hteli ako može" pozvani kao gosti Višnja Samouković i Olja Mijović, obe spikerke Televizije Beograd. Intervjuisao ih je Milovan Ilić Minimaks, i na obostrano zadovoljstvo Vesna i Olja su dale "prave" odgovore.

- Kasnije, pri emitovanju emisije, videle smo da je naš deo isečen - rekla nam je Višnja Samouković. - Ne znam zašto, ali pretpostavljam da je razlog i naša samoreklama, jer smo obe izjavile da bi televizija mogla da nam pruži šansu, da budemo i voditeljke programa a ne samo najavljivačice. Ostajem i dalje pri ovim rečima, jer znam da postoje mnoge najavljivačice koje dobro pevaju i igraju, što bi sigurno bilo interesantno za TV-auditorijum.


*****



Kad je svojevremeno Fikret Mujkić za veoma kratko vreme igranja u Turskoj (na to nije imao pravo po odredbama FSJ pa je morao da se vrati) pokupio velike pare, svi su mu se divili: kako je uspeo da nadmudri lukave Turke koji radije ostaju dužni nego da njima neko duguje.

Sada klub "Altaja" iz Izmira zahteva preko svog saveza i FIFE izmirenje novca koji Mujkić nije zaradio igranjem (radi se o 50.000 dinara) pa našem fudbaleru preti suspenzija - ukoliko novac ne vrati!


*****



Organi istrage Okružnog suda u Slavonskoj Požegi već dugo pokušavaju da uđu u trag pevaču Ladi (Vladimiru) Leskovaru, koji im je potreban kao svedok u slučaju pogibije Nikole Javornika (23) iz Ljubljane.

I sam pevač je stradao u istoj saobraćajnoj nesreći kod Starog Petrovog Sela, na autoputu Zagreb-Beograd, kad je Javornikov "sitroen" sleteo sa ceste i usmrtio svog vlasnika, oborivši prethodno zaprežna kola Slavka Babića!

Službena sudska pisma redovno se vraćaju iz Beograda istražnom sudiji s napomenom "adresant nepoznat"!

Mlada glumica Ljerka Draženović koja je prekinula snimanje u seriji "Pozorište u kući" zbog porođaja - porodila se i s bebom otputovala mužu u Ameriku.

Još dve dramske umetnice očekuju bebe. To su Neda Spasojević i Milja Vujanović.

Popularni fudbalski sudija Lado Jakše važi, među poznavacima fudbala, za trećeg lekara na terenu. Naime, ako se neko od fudbalera povredi, Lado Jakše je tu, u svako doba, da ukaže pomoć dok u teren ne utrči zvanični doktor.

Na prijateljskoj utakmici "Partizan"-"Crvena zvezda" Jakše je dobio frenetičan aplauz kad se, posle povrede "Partizanovog" golmana Milića, stuštio prema golu u sprinterskom stilu.

Kratka masaža, nekoliko veštih pokreta sudije i ... Milić je bio na nogama. Lekar "Partizana" nije imao šta da uradi.


*****



Posle mnogih predviđanja i nagađanja oko toga ko će od poznatih inostranih glumaca tumačiti naslovnu ulogu u spektaklu "Derviš i smrt", poznatog režisera Zdravka Velimirovića, odlučeno je da se taj delikatan zadatak poveri našem glumcu Bekimu Fehmiju - koji je u svetu, svojim poslednjim ostvarenjima, postao veoma zapažen. Svakako da su producenti na to i računali kad su se opredelili za njega.


*****



Pesniku Božidaru Šujici izišla je, ovih dana, iz štampe treća knjiga stihova "Srdžba" u kojoj su 32 pesme, koju je Šujica pisao punih sedam godina!

Prvi primerak "Srdžbe" Šujica će pokloniti svom prvom komšiji - Ljubiši Samardžiću.

Najprodavanija singlica ovog juna



Obrada: Yugopapir (Čik, VI 1973.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate