Pretražite Yugopapir

Biseri, mudrosti, šokovi / TOP 10 izjava rockera: Prince, Elvis Costello, Bebek, Miščević ... (1986)





Princ: "Prvu devojku sam imao sa jedanaest godina. Ona je imala sedamnaest, ali bili smo podjednako zreli. Mogu da vam kažem da je to bila dobra veza i nije se zasnivala samo na seksu."


Elvis Kostelo: "Nisam na heroinu i nemam SIDU. Znači nema šanse da napravim hit."


Stjuart Bejli (Then Jerico): "Mi mislimo da su naši prvi singlovi bolji nego četvrti po redu mnogih drugih grupa. Poslušajte prva dva Bouvijeva albuma. Grozni su. Beznadežni su kao početnički stihovi pubertetlija."


Brajan Feri: "Ne mešam se sa većinom drugih zvezda. Siguran sam da je prilično dosadno družiti se sa njima."


Željko Bebek: "Narodna muzika, protiv koje ja lično nemam ništa, pobeđuje na svim frontovima. Zato što oni imaju jednu Biljanu Jeftić koja nudi sise u situaciji kada svi tražimo majku. A šta daje rock? Disciplinu kičme, protiv koje takođe nemam ništa, ali koja baca betonske ploče sa vrha svoje zgrade."


Stjuart Adamson (Big Country): "Užasno me nervira kad ljudi pričaju kako odlaze na koncerte da bi zaboravili. Mislim da bi mnogo više zabave dobili od koncerta kada bi deo svog života identifikovali sa onim što se dešava na sceni. To pruža mnogo veće zadovoljstvo nego zaključati mozak i dva sata slušati neki rock koji umrtvljuje svest." 


Edvard Van Halen: "Pogledaj Sex Pistolse, čoveče. Bili su na naslovnoj strani svih mogućih novina a prodali su samo 75.000 ploča u celoj svojoj karijeri!"


Džim Reid (The Jesus & Mary Chain):"Mislim da smo mi previše dobri da bi nas nazivali novim Sex Pistolsima."


Zoran Miščević (Siluete): "Imam samo jedan odgovor za menadžere koji me zovu da se nađemo uveče zbog dogovora: Ja posle osam ne izlazim iz kuće ako za to nisam plaćen!" 

John Lydon (ex-Sex Pistols): "Pankeri? To su one matore prdonje koje nisu čule za progres? Ne može se živeti u prošlosti, ovaj svet ne funkcioniše na taj način. Čovek mora da ide napred!"


Obrada: Yugopapir (Rock, Smash Hits, maj 1986.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate