Najava izuzetnog rock koncerta u Kulušiću 25. travnja 1986: "Fender svira - susjedima ne da mira!"




Snimanje ploče, dok pišemo ovaj tekst, još nije definitivno potvrđeno, ali preliminarni pregovori uspješno su završeni, tako da nema razloga da ne vjerujemo i u vinilni dokument koncerta, kakvog vrlo rijetko možemo doživjeti

Božić, Pes, Stefanovski, Točak i Divljan - svirat će u Kulušiću na našoj gitarijadi. Pratit će ih Kul B. Band, Smak, Leb i sol, te Le Cinema...


*****



Nismo slagali kada smo vam prošlog tjedna obećali Koncert u Kulušiću. Svi najavljeni gitaristi dolaze, a spremamo i nova iznenađenja. Dakle, 25. travnja u zagrebačkom rock-svratištu bit će i te kako vruće!

Kada zasviraju naši gosti, koje smo pozvali da uveličaju dodjelu glavne nagrade našeg natječaja "Fender svira - susjedima ne da mira!" bit će vam jasno zašto je baš Fender odabran za velike rock-glazbenike.

Svirka će biti začinjena i pričom o nastanku i razvoju te gitare, a program će snimati Radio-Zagreb i, najvjerojatnije, Televizija Zagreb, kako bi od obilja zanimljivog materijala ponešto iskoristili za svoje programske potrebe.

Snimanje ploče, dok pišemo ovaj tekst, još nije definitivno potvrđeno, ali preliminarni pregovori uspješno su završeni, tako da nema razloga da ne vjerujemo i u vinilni dokument koncerta, kakvog vrlo rijetko možemo doživjeti.

Još od Kongresa rock-majstora, nije se pokušalo ništa slično, a taj je album bio studijski i svojim je pjesmama više pokazivao autorske negoli sviračke osobine sudionika.

Koncert u Kulušiću na jednome mjestu okuplja nekoliko sjajnih predstavnika gitarističkog umijeća. Dolaze nam iz raznih krajeva Jugoslavije, a jedina im je zajednička osobina da su svi podjednako zanimljivi gitaristi. 



Le Cinema pratit će Vladu Divljana



Goste iz Zagreba, Vedrana Božića i Željka Kovačevića Pesa, pratit će klupski sastav Kulušića - Kul B. Band, što je zapravo, skraćenica od Kulušić Blues Band.

Osnovao ga je Tomas Krkač, basist kojeg se sjećamo po radu u grupama Call 66 i Telefon, a oni stariji - i po sviranju u grupi Nirvana.

Budući da je u prve od tri navedene grupe svirao i Vedran Božić ne treba posebno naglašavati da će Kul B. Band biti idealna kombinacija za njegovu pratnju.

Željko Kovačević Pes odlično nas je zabavljao u ekipi United Rock Forces, a o djelovanju u toku šezdesetih godina pričat će nam u nekom od idućih brojeva lista.

Vlatko Stefanovski ljubimac je i publike i domaće rock-kritike. Sjajan je gitarist osobenog stila i prepoznatljivosti. Njegova je svirka tako čista i kvalitetna da bi ga poželio bilo koji sastav. Svirat će u društvu grupe Leb i sol, konkretnije - Bodana Arsovskog i Gare Tavitjana.

Grupa se upravo priprema da objavi album sa scenskom glazbom.

Le Cinema pratit će Vladu Divljana koji je u izbor ušao i zbog posebnosti svoje pojave, a ne samo zbog gitarističkog predstavljanja.

Budući da su Piko, Max, Barraccuda i Vlada već nekoliko puta nastupali zajedno i bili vrlo dobro primljeni - nema razloga da tako ne bude i na našoj večeri sviračko-zafrkantskog karaktera.

Radomira Mihajlovića-Točka ne treba posebno predstavljati. On je sigurno jedan od najomiljenijih domaćih gitarističkih heroja, a višegodišnje izbivanje sa scene samo je povećalo želju da se njegova svirka ponovo čuje u živo.

Svirat će uz pratnju svoje grupe Smak koja ovih dana objavljuje novu ploču. To je sve, i ne zaboravite  - u Kulušić može ući ograničen broj posjetilaca!

Tekst: Aleksandar Kostadinov, obrada: Yugopapir (Studio, IV 1986.)


Kako je bilo na koncertu...




Podržite Yugopapir: FB TW Donate