Pretražite Yugopapir

U svetu YU lepotica 1971: Kako su Zlata Petković, Žana Zlonoga i ostale naše misice uživale u Rimu




Članovi "Čikovog" žirija Dalibor Brun, Milovan Ilić Minimaks, Dragan Zarić, dr Laza Lazić, Vjekoslav Jut i predsednik Zlata Petković imali su zaista "dobro oko" kad su od šesnaest finalistkinja izabrali za "Mis Bambi 71" upravo Žanu Zlonogu, sedamnaestogodišnju učenicu iz Beograda 

Pet najlepših ovogodišnjih "bambika" i prva "Mis Bambi" Zlata Petković (svetska "Mis fotogeničnosti 1970") bili su gosti "Darwilovog" predstavništva u Italiji. Tamo su proveli tri lepa i nezaboravna dana što ova kolor-reportaža samo delimično može da potvrdi.

Naše "bambike" imale su tu čast da provedu čitavo jedno prepodne u "Darwilovom" butiku zlatnog nakita i bižuterije gde su izabrale nakit za sebe (slika 1). Tako je svaka lepotica dobila na poklon po jedan ručni sat od belog zlata zajedno sa zlatnom narukvicom, narukvicu od čistog zlata i po dve ogrlice, jednu od zlata drugu od srebra. 

Kad su, u jednom trenutku, "bambike" ugledale u vitrini broš koji vredi sto miliona starih dinara lepotice su samo poželele da se fotografišu s njim oko vrata. Želja im se ispunila, a ljubazni domaćin gospodin Marinšek, šef predstavništva pokazao je "bambikama" i ostali nakit u višemilionskoj vrednosti. (Slika 3: Zlata Petković pred ogledalom sa veoma skupom zlatnom dijademom). 

Oduševljene onim što su videle i zadovoljne onim što su dobile, ali i umorne od razgledanja hiljade skupocenih unikata, naše "bambike" su za trenutak zaboravile na bonton i prisustvo foto-reportera, pa su slobodno sele pred vitrinom da se odmore (slika 6). 

Šetajući ulicama grada privlačile su svojom lepotom mnogobrojne poglede. Posebno su se italijanski saobraćajci (kao pravi Italijani) zainteresovali za njih. "Bambike" nisu imale ništa protiv da naš foto-reporter napravi nekoliko zajedničkih fotosa. Naravno, saobraćajci nisu skrivali svoje zadovoljstvo (slika 2).

Trećeg dana boravka u Italiji, lepotice su bile gošće jednog od najpoznatijih butika "Kod Driola". Tamo su o trošku "Darwila" izabrale po jednu haljinu po svojoj želji i ukusu. "Bambike" su bile oduševljene velikim izborom odela i bilo im je teško da se odluče koju da uzmu za sebe. Tako je najmlađa "bambika", Radovanka Pavlović (na slici 4, prva s leva), koja je ponela titulu "Mis drugarstva", izabrala, nenamerno, i najskuplju haljinu koja staje 55.000 lira.

Zahvalne za prijatan boravak u Italiji i lepe poklone, lepotice su osetile potrebu da se skromno oduže predstavniku "Darwila" gospodinu Marinšeku. Tako su mu Zlata i Žana predale poklone redakcije "Čika". Želeći da ovekoveče taj trenutak našle su se zajedno s gostoljubivim domaćinom i poklonima za njega pred objektivom foto-reportera (slika 5). 

Trodnevni boravak u Italiji verovatno će ostati "bambikama" u lepoj uspomeni tim više što su upoznale i vlasnika fabrike "Darwil" u Švajcarskoj koji je specijalno došao u Italiju svojim avionom da bi i sam proveo nekoliko dana u društvu najlepših "bambika".

Tekst: Milenko Radulović, snimci: Slobodan Jakovljević, obrada: Yugopapir (Čik, 1971.)


"Mis Bambi 71": Žana Zlonoga



Kao što vidite na slikama, članovi "Čikovog" žirija Dalibor Brun, Milovan Ilić Minimaks, Dragan Zarić, dr Laza Lazić, Vjekoslav Jut i predsednik Zlata Petković imali su zaista "dobro oko" kad su od šesnaest finalistkinja izabrali za "Mis Bambi 71" upravo Žanu Zlonogu, sedamnaestogodišnju učenicu iz Beograda. 

Foto-reporteri koji su dodeljivali titulu "Mis fotogeničnosti" zažalili su kasnije što Žanu nisu proglasili i za najfotogeničniju devojku među finalistkinjama.

O Žani će se sigurno još mnogo čuti i pročitati jer ima talenta i za glumu i za muziku. U očekivanju da se afirmiše u jednoj od ovih oblasti, reći ćemo vam o Žani samo toliko:

  • da se odeva isključivo proizvodima Kombinata trikotaže "Beograd" 


  • da se obuva kod "Petra Velebita"


  • da se vozi isključivo autobusima "Severtransa" iz Sombora 


  • da steznike ne nosi jer za to nema potrebe, ali kad dođe vreme nosiće steznike "Vesne" iz Sjenice


  • i, naravno, Žana će se i idućih leta odmarati u hotelu "Umag" ili nekom drugom objektu "Istraturista"!



Podržite Yugopapir: FB TW Donate