Jugovizija '86: Da li je Doris izdala grupu More? / "Ovako se osećala Đurđica kad je napuštala Fosile"



Godinama smišljamo neke recepte za to natjecanje, ali - uspjeha nema. Daniel je svojedobno dobro prošao sa Džuli, no - pitanje je da li bi takva skladba opet upalila

Doris Dragović nije mogla poželjeti više nego da na svom prvom samostalnom koraku dobije vizu za Norvešku, odnosno sudjelovanje na festivalu Pjesma Eurovizije '86.

- Bilo je pitanje dana kada ću se osamostaliti. Grupa More i njen vođa Slobodan Kovačević pružili su mi mnogo, ali dalje nije išlo. Kao pjevačica došla sam u fazu kada se treba osamostaliti, slično situaciji u kojoj se svojedobno našla Đurđica Barlović kad je napuštala Nove fosile. 

Odlučila sam se i - uspjela!

Istina, prvobitno je bilo planirano da naša grupa More nastupi kao predstavnik TV Titograd na jugoslavenskom izboru u Prištini.

No, prihvatila sam poziv TV Zagreb i autora Zrinka Tutića da samostalno otpjevam kompoziciju Željo moja.

- Jeste li očekivali pobjedu?

- Ni u snu! Nadala sam se da ću biti negdje u sredini. Bila sam uvjerena u nadmoćnost Nede Ukraden i Lepe Brene.

Čak i na kladionici, koja je u Prištini bila organizirana među izvođačima i novinarima, njih su dvije uvjerljivo vodile.

Pri tome, u maloj je prednosti bila Neda.

Zato mi se vijest da sam pobijedila činila kao grom iz vedra neba.

- Neki smatraju da pjesma Željo moja nije pogodna za Euroviziju?

- Zanima me što isti misle da jest pogodno! Godinama smišljamo neke recepte za to natjecanje, ali - uspjeha nema. Daniel je svojedobno dobro prošao sa Džuli, no - pitanje je da li bi takva skladba opet upalila.

Također je pitanje bi li uspjele "folklorne skladbe" Nede i Lepe Brene.

Uza sve to, još je veće pitanje - hoću li ja uspjeti!?

Ali, to me toliko ne brine, koliko me raduje da ću se pojaviti u Norveškoj.

Inače, skladatelj Zrinko Tutić i aranžer Mato Došen već najavljuju još bolju "opremu" skladbe, tako da možemo s više nade putovati na eurovizijsko ntjecanje. 

Tekst: Pavle Pavlović, obrada: Yugopapir (Studio, mart 1986.)


Iza scene: Doris je - prava pobjednica!


Priština: Snježana Naumovska se prvi put nakon Zagrebfesta i već čuvene frke sa glasovima pojavila na jednom festivalu. U dvorani nije bilo reakcija (zvižduka), što su neki "u povjerenju" najavljivali. Naumovska je pjevala zaista dobro i našla se u sredini, a ovo je trenutak nakon čestitanja pobjede Doris Dragović. Kao da Naumovska kaže: "Eto, to je prava pobjednica!"



Podržite Yugopapir: FB TW Donate