Pretražite Yugopapir

"Hit meseca" TV BG, mart 1986: "Sanja" protiv "Amsterdama" / "Novac u rukama" - novi EKV hit







"Amsterdam" ponovo na prvom mestu: Prvak govori...




Bora Đorđević (ulovljen dok se presvlačio u svojoj hotelskoj sobi u Skoplju):


- Mnogo nam se dopada što smo prvi na listi - toliko nam se dopada to što smo prvi da smo odlučili da od sada stalno budemo prvi. Pravićemo samo, isključivo i jedino velike i najveće hitove, da bismo se odužili našoj divnoj publici koja puni sve sale u kojima sviramo na turneji koja je u toku. Još jednom, hvala!




Najveći skok na listi: Alisa, prošlog meseca kao predlog, sada već na mestu broj 2!





Članove grupe Alisa nismo uspeli da pronađemo ni u jednom od hotela istočne Srbije (gde se trenutno nalaze na turneji).

Umesto izjave, pročitajte kako najavljuju svoju najpopularniju pesmu, koja je zahvaljujući vašim glasovima od predloga u februarskoj emisiji postala drugoplasirana pesma u martu:

- Živeo jednom jedan usamljeni maslačak. Jedino društvo mu behu daleke ptice i još dalje nebo. Onda, kao zla veštica na metli, dođe vetar i prokle ga na večnu skitnju i lutanja.

Sve u svemu, sasvim obična životna priča jednog maslačka.

Samo da ne beše guste kose u koju se zapetljao, koja ga je zarobila i koju poče da obožava u svom zatočeništvu, da je sanja, sanja, najdražu Sanju na svetu.



Saxon sviri, vetar piri, raduju se pioniri!




Kao prethodnica Status Quo (29. aprila u "Pioniru"), 22. aprila u Jugoslaviju stiže grupa Saxon. U planu turneje jedini jugoslovenski grad je Beograd i hala "Pionir".

Kao i uvek u ovakvom slučaju, nagradićemo jednog čitaoca besplatnim gledanjem i slušanjem koncerta, pod uslovom da odgovori na sledeće pitanje: Kako se zove poslednji LP grupe Saxon (izdat i kod nas)?

Odgovori stižu na adresu: "Rock", NO "Politika", Makedonska 29, 11001 Beograd, sa obaveznom naznakom: "Saxon sviri, vetar piri, raduju se pioniri".

Dejan Miljenić iz Sombora, Prvomajski bulevar, dolazi 22. aprila u Beograd na kocert grupe Saxon, kao treći dobitnik u martovskoj emisiji.

Naš aranžman, kao i uvek, ne košta ništa, a obezbeđuje dobar provod i mnogo iznenađenja.

Neki ljudi zaista imaju sreće u životu.



Kerber za slušanje i oblačenje!




Grupa Kerber vam poklanja tri primerka albuma "Ratne igre" i tri majice sa svojim znakom. Ulazite u bubanj ako nam pošaljete tačan odgovor na pitanje:

Kako se zove i u kojoj grupi svira engleski muzičar koji je bio producent oba albuma Kerbera?

Svoje odgovore pošaljite na adresu: "Rock", NO "Politika", Makedonska 29, 11001 Beograd, sa obaveznom naznakom: "Kerber nije bio krilati konj, nego neko čudovište".



Lejla ponovo ide na Evroviziju (ali ne ona Vajtina)




Iako je putnika za "Pesmu Evrovizije" u Bergenu izvlačio Danijel (a ne Vajta), srećna dobitnica je Lejla (a ne Džuli) Habul iz Tuzle, Slobodana Principa, koja će tri dana života provesti u Norveškoj, a o našem trošku i posmatrati, sasvim uživo, takmičenje na kome nas zastupa Doris Dragović.

Ako vas zanima kako se tamo provela, okrenite ove iste strane za mesec dana kada izađe sledeći "Rock".

A ako vam se negde putuje, glasajte. Sve čeka na vas.

Lejla Habul koja će putovati na pesmu Evrovizije u Norvešku, nam je u telefonskom razgovoru rekla:

- Trenutak pre nego što je počelo izvlačenje, mama je htela da izađe iz sobe, a ja sam joj rekla: Čekaj, ne idi, sad će da me izvuku da idem na Evroviziju. Sad će Danijel da me izvuče. 

U porodici su vest primili sa velikim zadovoljstvom. Mama kaže:

- Mi svi, i otac i ja, sa kćerkom stalno gledamo "Hit meseca", a sada smo strašno uzbuđeni. Kuća nam je puna, dolaze nam rođaci i prijatelji da nam čestitaju. Šalju nam čak i telegrame. Zaista smo srećni. 

I mi smo srećni što je neko blagodareći nama srećan. Lejla, srećan ti put i prođi bolje od "Lejle"!



Predlozi za Hit aprila: Glasajte za neku od ovih pesama...






Podržite Yugopapir: FB TW Donate