Pretražite Yugopapir

Strana pop scena, februar 1976 (1. deo): Rod Stewart, Kiss, Cat Stevens, Queen, The Rolling Stones
Bay City Rollers, najpopularniji bend: Tinejdžerke poludele za šarenim Škotima Pre godinu dana niko nije čuo za njih, a sada su u izboru čitalaca najvećeg evropskog
teen magazina Bravo proglašeni za grupu godine! Nikada se pre nije desilo da jedna
grupa tako naprečac osvoji srca mlađane publike... 


Rod Stewart, rocker i švaler: Šveđanke će mu doći glave...Po raspadu grupe FACES, vokalni solist ROD STEWART nastavlja blistavu solo karijeru. Dok se njegov poslednji solo album "Atlantic Crossing" još uvek i posle osam meseci od izdavanja izvanredno kotira na svetskim top listama, Rod privodi kraju svoju američku turneju.

Njegov najavljeni koncert na Wembley stadionu je odložen zbog ubrzanja snimanja novog albuma koji je najavljen za maj mesec.

Istovremeno, muzička i tinejdžerska štampa je vrlo ažurna u obaveštavanju o toku Rodove najnovije romanse sa lepom švedskom glumicom - Britt Ekland.

Pronašao unosnije zanimanje: Rod Stewart, nekada grobar, danas rock zvezdaSolo albumi članova grupe "Yes": Yes ili No?Kao što je i bilo najavljeno, krajem prošle godine izašla su dva solo albuma dvojice gitarista grupe "Yes". Solo gitarista STEVE HOWE izdao je woj dugo najavljivani LP "Beginnigs", a njegov primer nešto kasnije sledio je i basista CHRIS SQUIRE izdavši LP "Fish Out Of Water".

Prve reakcije kritike i publike su povoljne uz obaveznu napomenu da je "sve to u stilu muzike Yes". Očekuje se da će PGP Suzy uskoro izdati ove ploče, pa će tako i domaća publika imati prilike da se uveri u celishodnost njihovih solo pokušaja.Pakao se otvorio: Na scenu su izašla najpopularnija hard rock čudovišta - KISS Objavljen je dvostruki album uživo "Kiss Alive!": Svirački daleko od perfekcije,
ali nenadmašan u oslikavanju atmosfere koja je vladala na njihovim koncertima
sredinom sedamdesetih 

Cat Stevens, čarobnjak pesme: Koncerti za koje se traži karta višeU toku je "Majikat Earth Tour '76", prva turneja nakon duže koncertne pauze britanskog 
kantautora Keta Stivensa, koji tvrdi da nikada ne bi skupio dovoljno hrabrosti da izađe 
na binu - ako prethodno, u garderobi, ne "drmne" čašu viskija... 


Queen na vrhovima svetskih top-lista: "Boemska rapsodija" - najprodavaniji singl i u JugoslavijiPosle solidna dva albuma grupa QUEEN se našla na samom vrhu svih svetskih top lista najnovijim albumom "A Night At The Opera" za koji se priča da je najskuplji snimljeni album u istoriji pop muzike.

Konstantnim turnejama i uz obilatu pomoć TV i štampe, "Queen" su posle dve godine rada postali najmodernija britanska grupa. U toku je njihova maratonska američka turneja na kojoj postižu nezapamćeni uspeh.

Rock fanovi se slažu: Queen atraktivniji na sceni od Alisa Kupera i Eltona DžonaGary Glitter se zasitio šljokica: Definitivni odlazak - ili reklama za novu ploču?Svojom iznenadnom odlukom da mu predstojeća britanska turneja bude poslednja koncertna aktivnost u karijeri, GARY GLITTER je iznenadio ne samo svoju publiku već i svoje menadžere. Poslednja turneja biće u pratnji "Glitter Band" i u isto vreme će izaći album "Greatest Hits".


Slik imaju hit broj 1 - "Forever And Ever": Još jedna teen atrakcija iz Škotske?Momci iz Glazgova prvo su se zvali "The Boogiest Band In Town", a zatim su
rešili da promene ime u elegantnije - SLIK (što bi po naški bilo - ŠIK!) Elegancija
će im vrlo brzo doći glave, naročito kada vođa benda, 23-godišnji Midge Ure
otkrije "bečki" novi romantizam...

Rock vanzemaljac: Željno očekivani film i pločaDAVID BOWIE je završio svoj novi film "The Man Who Fell To Earth" (Čovek koji je pao na zemlju) čija se premijera očekuje ovog proleća. Popularni pevač je nekoliko meseci bio odsutan iz sveta muzike.

Posle nekoliko sjajnih albuma, niza turneja širom sveta, stiže njegov najnoviji album "Station To Station", posle koga se veruje da će David povratiti svoje pozicije u samom vrhu.

David Bowie: Povratak u velikom stilu 


Novi "kamen" u "Kotrljajućem kamenju": Stonesima se pridružuje Ron WoodNovi album? Sredinom marta! Gde se snima? Proverite u drugom delu izveštaja
sa februarske pop scene... Obrada: Yugopapir (Džuboks, Bravo, Tina, RTV revija 1976.)

Drugi deo...
Podržite Yugopapir: FB TW Donate