Ljiljana Tica i Ljiljana Perović nose modele TIZ Zemun: Šta će se nositi na proleće 1981. godine...




Za sve ove modele TIZ-ove kreatorke koriste sopstvene materijale od pamuka ili mešavine pamuka, akrila i vune, koji su prisutni za nošenje, jer su porozni, a lako se održavaju i lepo padaju

I dok prosečni građani uveliko kupuju mantile i zimske kapute, kreatori, koji su uvek ispred svog vremena, već prave modu za iduće proleće i leto. Tako je svuda u svetu, pa i u Tekstilnoj industriji TIZ u Zemunu, gde su Zorica Jovanović i Irena Radun, modni kreatori ove firme, već uradile prve kolekcije za narednu godinu.

Kolekcija je smela i odražava najnovije tendencije u svetskoj modi.

Tu su ležerne i dugačke majice koje mogu da se nose i kao mini haljine (zar niste čitali da se kratka moda ponovo vraća?), ali i u kombinaciji sa suknjama, pantalonama ili sa čarapama bez stopala, koje toliko mnogo vole mladi.

Priprema se i kolekcija u sportskom duhu, koja se uglavnom sastoji od pantalona u stilu šalvara i majica poput bluzona.

Sve je u vedrim tonovima koji su, za razliku od prethodnih godina, više pastelni nego intenzivni.

Za sve ove modele TIZ-ove kreatorke koriste sopstvene materijale od pamuka ili mešavine pamuka, akrila i vune, koji su prisutni za nošenje, jer su porozni, a lako se održavaju i lepo padaju.

Kao i svake godine, TIZ će nastupiti i na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu odevanja "Moda u svetu" koji se 11. okotbra otvara u Beogradu.

Da podsetimo naše čitaoce da su modeli sa konkursa za mlade koji će biti prikazani na "Nadinoj" modnoj reviji "Mladi za mlade" sašiveni u ovoj fabrici. TIZ će, inače, na ovom sajmu prikazati i modele iz kolekcije za tekuću sezonu koji će odmah biti i u prodaji.

Obrada: Yugopapir (Nada, oktobar 1980.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate