Pretražite Yugopapir

Nacionalni lideri ne mogu da ih zavade: Igrači Zvezde, Želje, Veleža zajedno na turniru "Igman '91"
Svi odreda su nam isticali fenomenalno druženje. Političke neprilike u Jugoslaviji, na njih, sportiste, ne utiču. Njih nacionalni lideri ne mogu da zalude

Pobjednik prvog, a nadamo se da će ubuduće biti tradicionalan turnir "Igman '91" je ko drugi do Crvena zvezda. Kako su Beograđani igrali na tom turniru možda najbolje odslikavaju riječi trenera Sarajeva Denijala Pirića:

- To vam je isto kao kad otac dođe kući i djeci održi predavanje!

I bio je Pirić u pravu.

Momci trenera Vladice Popovića profesionalno su odradili dvije utakmice, a ono što Vladicu treba da raduje je upravo takav pristup i treninzima.

Uostalom, o pripremama i obavezama u narednom prvenstvu Vladica Popović je rekao:

- Prezadovoljan sam do sada urađenim. Očekuju nas velike obaveze, ali se nadam da ćemo i u ovom prvenstvu i ostalim takmičenjima biti na nivou pobjednika Kupa šampiona. 

Igrači znaju šta ih čeka i tako i rade. Prošle sezone za 180 dana odigrali smo 60 utakmica. Bilo je izuzetno naporno, pa me sada raduje velika konkurencija za svako mesto u timu.

Od šampionskog tima fale nam Stojanović, Marović, Šabanadžović, Binić i Prosinečki.

Teško ćemo nadoknaditi njihov izostanak, ali pojačanja garantuju nastavak uspjeha Crvene zvezde.

Naravno, voleli bismo da Robi ostane u Zvezdi, ali radimo kao da je već Realov igrač.

Za razliku od Zvezde koja, kako kaže Popović, nema problema, to se za ostale ligaše na Igmanu ne bi moglo reći.

Fuad Muzurović ostao je bez Bernarda Barnjaka i Antala Puhalaka. Njihov izostanak teško će biti nadoknaditi.

Dinko Vrabac, novajlija iz Olimpije će zauzeti mjesto jednog od njih, a drugog napadača treba tražiti.

Veliko pojačanje je golman Ante Jakovljević iz banjalučkog Borca.

Sudeći po prvim utakmicama Jakovljeviću neće biti lako na golu, a izgleda da je to i njemu jasno jer je u povjerljivom društvu rekao:

- Gdje sam došao? 

Očigledno da Ante nije znao jačinu svojih sadašnjih klupskih drugova.

Ni Milanu Ribaru, novom šefu stručnog štaba Željezničara, neće biti lako.

Finansijska situacija u klubu je nikakva, pa je i pitanje kako fudbalere koji ni platu ne primaju natjerati da igraju i profesionalno rade.

To će po svemu sudeći biti i Ribarova najveća teškoća.


Škrba ostaje na GrbaviciIpak, laknulo mu je što je golman Dragan Škrba i dalje ostao na Grbavici. Doduše, priča se da će Škrba gotovo sigurno u inostranstvo, bez obzira na Ribarevo protivljenje, naravno u slučaju da dobije povoljan poziv. 

A takav je imao od komšija, sa Koševa. 

Nudili su mu 85.000 maraka, ali ga Željo nije puštao. 

Zna se da je Škrba od svog kluba za novu vjernost tražio poslovni prostor, međutim, bezuspješno. 

Posljednja ponuda Josipa Katalinskog pouzdanom čuvaru mreže je da brani i bude plaćen po utakmici. Šta će od svega biti, vidjeće se.

Trener mostarskog prvoligaša Franjo Džidić može mirno da čeka početak prvenstva. Pravu balast činili su mu igrači pod ugovorom koji nisu bili ni blizu prvog tima. Takvih je bilo gotovo 15.

Zahvaljujući angažovanju Džidića, njegovog pomoćnika Džemala Hadžiabdića i Dragana Okuke, v. d. direktora u ostavci, taj posao je uspješno završen.

Doduše tu obavezu je morao odraditi Vahid Halilhodžić, tehnički direktor, ali takođe u ostavci.

Transfer listu su odobrili članovi Predsjedništva Veleža, ali Vahid nije nakon podnošenja ostavke našao za shodno da dođe u klub i barem završi započeti posao.

Umjesto njega to su morali raditi Džidić, Hadžiabdić i Okuka.

Uspjeli su njih trojica dovesti i pojačanja, a kako reče Okuka, da im Trebinjac Gudelj nije "pobjegao" u Partizan, bili bi prezadovoljni urađenim poslom.

Odmah nakon turnira na Igmanu, Okuka je sa Vladimirom Gudeljom produžio za Španiju u potrazi za angažmanom.

I on i Gudelj su bili raspoloženi pred put, pa očekuju da se iz Španije vrate obavljena posla.

Inače, fudbaleri sva četiri tima žalili su se na dosadu, jer u slobodnom vremenu (imaju ga jako malo) ne znaju šta bi sa sobom.

Međutim, svi odreda su nam isticali fenomenalno druženje. Političke neprilike u Jugoslaviji, na njih, sportiste, ne utiču. Njih nacionalni lideri ne mogu da zalude.


Čudna pitanjaGolman Željezničara Dragan Škrba imao je i ponudu da pređe u redove novog prvoligaša iz Kranjčevićeve ulice. Pravo iznenađenje bilo je kad su ga Antun Vrdoljak i Dražan Jerković upitali šta je po nacionalnosti. 

Kad im je odgovorio da je Srbin, uslijedilo je potpitanje da li bi mu smetalo ako bi njegovi novi suigrači ponekad zapjevali "Lijepu našu". I pored odgovora da ne bi, Škrba nije otišao u Zagreb.

(AS, jul 1991.)Podržite Yugopapir: FB TW Donate