Subota, 15. VI 1985, Drugi TV program: Biciklisti, ilegalci, koračnice i jedan pitomi lav...



Yugopapir: 15. jun 1985. beše subota, dan kada je na stadionu Crvene zvezde u Beogradu održan veliki humanitarni koncert "YU rock misija", na kojem su nastupila najpopularnija imena domaće muzičke scene. Bio je to po mnogo čemu istorijski događaj: koncert se dogodio mesec dana pre čuvenog "Live Aida", okupio je najveći broj YU rockera na jednom mestu, a Televizija Beograd je prvi put realizovala direktan TV prenos maratonskog rock koncerta. Čuveni zagrebački rock kritičar Darko Glavan tim povodom je izjavio: "Rock je najzad izborio pravo građanstva u našem eteru!" Da bi obeležili godišnjicu ovog značajnog događaja, pre nego što se posvetimo samom koncertu, podsetićemo se na to kako je izgledao Prvi i Drugi program JRT-a 15. juna '85...     

14.15 - ZMAJEVE DJEČJE IGRE (Studio Novi Sad) 

Snimka nagrađene predstave

15.15 - KUDRAVI PITOMI LAV (Studio Beograd)

Američki igrani film za djecu i omladinu


16.50  - NEPOKORENI GRAD (Studio Zagreb)

Repriza dramske serije




18.20 - BICIKLISTIČKA UTRKA KROZ JUGOSLAVIJU (bg)

Prijenos starta (snimak sa YT nastao je nekoliko godina ranije u Tuzli, autor: Sakib J. Jakupović)




19.30 - DNEVNIK (bg)


20.00 - VOJNI ORKESTAR ZAGREB (zg)

Zabavna emisija

U povodu 40-godišnjice umjetničkog djelovanja Vojnog orkestra Zagreb, TV Zagreb snimila je polusatnu emisiju koja će nas upoznati s ovim renomiranim glazbenim ansamblom.

U četrdeset godina djelovanja, uz brojne i značajne umjetničke uspjehe, Vojnom orkestru Zagreb pripada iznimno značenje za muzički život u JNA, kao i za širi razvoj muzičke kulture Zagreba i SR Hrvatske.

Vojni orkestar Zagreb nastavlja tradiciju orkestra IV udarnog korpusa NOV, koji je po naređenju Glavnog štaba Hrvatske stigao u Zagreb 11. svibnja 1945. godine i postao njegov orkestar.

Orkestrom dirigiraju potpukovnik August Putarek, Josip Škorjanec i Anton Čeh, a kao gosti Vojnog orkestra u emisiji će nastupiti ansambl Studio i Vesna Kartuš.

Voditeljica je emisije Vesna Spinčić-Prelog; režiser: Anton Marti; urednici: Vinko Grgin i Mario Bogliuni.

20.30 - JEDNA ŽENA - JEDAN OTOK (zg) 

Feljton

Dokumentarni film o posljednjem stanovniku otoka Sveca, koji kao i mnogi na Jadranu postaje pusta i nerodna slika. Na Svecu, 14 nautičkih milja udaljenom od Visa, još je prije nekoliko desetaka godina živjelo 70 stanovnika. Lovili su i solili ribu, obrađivali maslinjake i vinograde, djeca su odlazila u školu...

Danas je otok pust, a jedini je stanovnik 82-godišnja Jurka Zanki. Dokumentarni film o ovoj starici, koja živi pravim osamljeničkim, pustinjačkim životom, snimila je ekipa TV Split (Mladen Mateljan, Pero Granić, Bruno Tafra i Marinko Lovrinčević).

Urednik: Miro Mahečić.


21.15 - VIJESTI (zg)


21.25 - SPORTSKA SUBOTA (Studio Sarajevo)


21.50 - OPPERMANOVI (sa)

Serijski film

Uvertira paklu: Berlin, početkom studenog 1932. godine. Vremena su teška. U Njemačkoj je šest milijuna nezaposlenih, a otkako je Hitler na posljednjim izborima izbio u prvi plan kao vođa najjače partije, uz privredu kriza je zahvatila i državu, a Vajmarska joj se Republika teško opire. 

Zbog političkih previranja, Martin Oppermann, kako bi zaštitio obitelj, mora tvornicu namještaja Oppermann ponuditi na fuzioniranje bivšem partneru, proizvođaču namještaja Welsu, čija je velika prednost - što nije Židov.

Tako počinje priča nove serije, što ćemo je gledati subotom uvečer, o stradanjima židovske obitelji Oppermann. Serija je snimljena u koprodukciji nekoliko evropskih TV-kuća a ima četiri epizode.




22.45 - ATLETSKI KUP JUGOSLAVIJE (bg)

Reportaža

Kraljica sportova mora se na žalost priznati spala je u nas na niske grane. Čak je i pojedinačnih bljeskova sve manje. Danas i sutra vidjet ćemo u Beogradu čime raspolažemo ove sezone. Samo natjecanje, po sistemu bodovanja može biti vrlo zanimljivo posebno kad je sažeto u polsatnoj snimci. To će ujedno biti i uvod za sutrašnje "živo" praćenje završnice kupa.

Obrada: Yugopapir (Studio, jun 1985.)

Prošireni Studijev TV vodič: 15. jun 1985. godine 




Podržite Yugopapir: FB TW Donate