Pretražite Yugopapir

Subota, 15. VI 1985, Prvi TV program: Ragbisti, brigadiri, Clint Eastwood i YU rock misija




Yugopapir: 15. jun 1985. beše subota, dan kada je na stadionu Crvene zvezde u Beogradu održan veliki humanitarni koncert "YU rock misija", na kojem su nastupila najpopularnija imena domaće muzičke scene. Bio je to po mnogo čemu istorijski događaj: koncert se dogodio mesec dana pre čuvenog "Live Aida", okupio je najveći broj YU rockera na jednom mestu, a Televizija Beograd je prvi put realizovala direktan TV prenos maratonskog rock koncerta. Čuveni zagrebački rock kritičar Darko Glavan tim povodom je izjavio: "Rock je najzad izborio pravo građanstva u našem eteru!" Da bi obeležili godišnjicu ovog značajnog događaja, pre nego što se posvetimo samom koncertu, podsetićemo se na to kako je izgledao Prvi, a onda i Drugi program JRT-a 15. juna '85...  

14.10 - PREGLED PROGRAMA (Studio Zagreb)


14.15 - SEDAM TV-DANA (Studio Titograd)


14.45 - BALKANSKI FESTIVAL FOLKLORA "OHRID '84" (Studio Skoplje)

Emisija narodne glazbe


15.15 - VIJESTI (zg)


15.20 - TV-KALENDAR (zg)


15.30 - PRVENSTVO JUGOSLAVIJE U RAGBIJU: "ČELIK" - "NADA" (Studio Sarajevo)

Prijenos finalne utakmice

Zenica i Split posljednjih su godina na neki način postali centri ragbija kod nas. Njihovi klubovi Čelik i Nada sastaju se u finalu jugoslavenskog kupa. Ragbi u Jugoslaviji nije mlad sport, ali na žalost nije stekao veliku popularnost. Ova dinamična i atraktivna igra ubraja se među najpopularnije sportove u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Novom Zelandu... a u posljednje vrijeme naglo se širi i u mnogim drugim zemljama. Zašto? Pogledajte i sami!


17.00 - NOĆ ŠTAFETE U BEOGRADU (Studio Beograd)

Snimak koncerta za mlade

Sećanje na 25. maj 1955: Vojnički pozdrav za Maršala Tita


17.30 - BRIGADIRSKO LJETO 85 (bg)

Prijenos ispred Muzeja "25. maj" u Beogradu

Domaćini središnje svečanosti u povodu početka Savezne omladinske radne akcije "SORA '85" ove su godine beogradski omladinci. Na velikom platou ispred Muzeja 25. maja postrojit će se oko 2000 brigadira iz cijele zemlje, a očekuje se i nekoliko tisuća gostiju.

U izravnom prijenosu bit će predstavljene mnoge brigade i udarnici s radnih akcija. Pripremljen je i bogat kulturno-zabavni program u kojem sudjeluju Lepa Brena, Miroslav Ilić, Marinko Rokvić, Biljana Jeftić, baletna grupa BIG, Bajaga, Seid Memić Vajta, Neda Ukraden, grupe Film i Plavi orkestar, Biljana Krstić i drugi.

S brigadirima će i ovoga ljeta biti Reprezentativni orkestar Doma garde, Dječji zbor RTB, i KUD Branko Radičević.

Urednik i scenarist: Vojkan Milenković, režija: Rade Petrović.


19.15 - CRTANI FILM (zg)


19.20 - REKLAME (zg)





19.27 - VEČERAS... (zg)


19.30 - DNEVNIK (zg)



20.00 - KLOPKA ZA INSPEKTORA CALLAHANA (zg)

Američki igrani film




21.45 - DNEVNIK (zg)

22.00 - ROCK KONCERT (bg)

Prijenos sa stadiona "Crvene zvezde"

Za gladnu dijecu svijeta: Nakon što je pjesma "Za milijun godina" posvećena etiopskoj djeci postigla golem uspjeh, dvadesetak najpopularnijih domaćih solista i ansambala izrazili su želju da sudjeluju u još jednoj humanoj akciji s koje će sav prihod uputiti narodu Etiopije. 

Tako će se u Beogradu, ove subote, na stadionu Crvene zvezde održati veliki rock-koncert.

- Ideja za organizaciju te humane manifestacije potekla je poslije snimanja singl-ploče "Za milijun godina". Pozivu za koncert odazvalo se dvadesetak grupa i solista, koji na taj način pokušavaju ublažiti patnje gladnih u Etiopiji - ističe glavni i odgovorni urednik časopisa Rok, Petar Popović, jedan od organizatora akcije.

Uz gotovo kompletnu YU rock misiju sudjeluju i: Film, Denis i Denis, Plavi orkestar, Lačni Franz, Videoseks, Parni valjak, Divlje jagode, Slađana Milošević, Bajaga, Peđa D' Boy Band, Dorian Gray, Atomsko sklonište, Elvis J. Kurtović, Automobili, Željko Bebek, Tunel, Magično oko, Kerber i Aske.

Na Marakani će se vjerojatno pojaviti i Zabranjeno pušenje, Džakarta i Zdravko Čolić.

Urednik TV Beograd Mladen Popović uvjeren je da će se sve zamisli organizatora ostvariti.

- Lista sudionika je impozantna. Nedostaju samo Bijelo dugme i Riblja čorba. Očekujemo da će se na stadionu Crvene zvezde pojaviti nekoliko desetaka tisuće gledalaca. (M. D. S.)





24.00 - PREGLED PROGRAMA ZA NEDJELJU

Obrada: Yugopapir (Studio, jun 1985.)

Napomena: Koncert "YU rock misije" trajao je do sitnih jutarnjih sati, TV Beograd ga je za svoje gledaoce i ostale zainteresovane TV centre prenosila do kraja, ali je TV Zagreb odlučila da program završi ranije. O samom koncertu biće još reči, za sada samo zaključak Studijevog dopisnika iz Beograda Slobodana Šterića: "Gledaoci su bili suočeni s brojnim tonskim poteškoćama, ali im je zato u intervalima kada su se na sceni smenjivali izvođači (na stadionu su te pauze unosile i te kakvu nervozu) ponuđeno nekoliko spotova koji su mogli razmrdati pospane. Inače, ostaje dojam da je televizija taj zadatak mogla solidnije obaviti."