Gdje su, gdje ljetuju '83: Rade Šerbedžija, Ivica Osim, Duško Trifunović, Mersad Berber, Perica Martinović




Jun 1983: Posle nekoliko uloga u filmovima rađenim prema motivima dela Karla Maja, francuski glumac Pjer Bris junak je najnovije TV serije u kojoj igra popularnog Vinetua. Scenario je napisao sam glumac, koji kaže: "Pošto već po stoti put igram čuvenog poglavicu - zašto mu ja ne bih odredio šta će da radi i govori?" ... Sve je veća popularnost američke sapunice "Dinastija" (koja će se na našim malim ekranima pojaviti tek za dve godine), a strani časopisi donose najnovije fotografije sa snimanja ove izuzetno gledane serije: na njima - žestoko šamaranje Linde Evans i Džoan Kolins u bazenu TV porodice Karington. Nagađa se da je animozitet između dve dame - stvaran, o čemu svedoče reči reditelja te epizode Boba Svinija: "Nikada do sada nisam uspeo da snimim ovako realističnu scenu!" ... A na stranicama naše štampe najviše pažnje privlači poslednji set "vrućih" fotografija sarajevske pevačice Alme Ekmečić, koja i dalje promoviše LP "Seks bomba". Tvrdi: "To moje lepo oblikovano telo nije vruće. Hladno je i nema seksualnu podlogu i zov na ljubavni čin. Moje slike su prosto metalne!" ... Anonimna razgolićena lepotica krasi i naslovnu stranicu specijalnog letnjeg izdanja sarajevskog tabloida AS, koji je poznatim ličnostima postavio pitanje: Gde ćete se odmarati ovog leta? Evo njihovih odgovora...

Mersad Berber - Iz Lozice u Banja Luku: Najveći dio odmora provešću u svojoj kući u Lozici kraj Dubrovnika. Biću tamo oko dva mjeseca. Sa mnom će biti moja supruga Ada i sinovi Azer i Ensar. Svake godine u goste mi dolaze brojni prijatelji. Poslije odmora na moru namjeram otići i u rodnu Banjaluku gdje mi živi otac Muhamed i majka Sadika. Inače, cijeli ovogodišnji odmor provešću radno. Gdje god da budem, moraću i da radim, tako da skoro neću imati mnogo vremena za svoju veliku ljubav - ribolov.


Perica Martinović - Pozvala košarkaša: Godišnji odmor provest ću u Splitu i Dubrovniku gdje ću nastupiti u predstavama "Vojna tajna" i "Kafiterija". Ipak, onaj dio odmora koji ću provesti kod roditelja u Dubrovniku smatram pravom relaksacijom. Tu sam odrasla, imam veliki broj prijatelja, a u goste sam pozvala i košarkaša Acu Petrovića.


Rade Šerbedžija - Od Splita do Silbe: Prvi dio godišnjeg odmora provest ću u Splitu gdje pripremamo "Otela". Miodrag Krivokapić glumi Otela, a ja Jaga. U glumačkom ansamblu su još Vasja Kovačić i Josip Genda s kojima često u pauzi popijem pokoju čašicu okrepljenja. Od 15. avgusta pa do kraja ljeta pridružit ću se supruzi Ivanki, ćerki Luciji i sinu Danilu na Silbi gdje imamo vikendicu.


Ivica Osim - Kod svastike: Možda ću koji dan skoknuti sa porodicom u Francusku. Prošle godine sa suprugom Asom i djecom Amarom, Irmom i Selmirom šestnaest dana proveo sam u Baškoj Vodi. Svastika mi na moru ima kuću i vikendicu. Kad sam na odmoru ne volim pansione. Najviše me raduje kad mi supruga kuva.


Duško Trifunović - Među komarce: Idem u Bosanski Brod među komarce kod brata Luke. On ima kuću koja gleda na Savu i stvarno je lijepo za odmor. Tamo se osjećam kao da sam na moru. Biću oko petnaestak dana sa suprugom Danom, kćerkom Anom i sinom Severinom. Poslije toga, skoknućemo koji dan kod mog prijatelja Mersada Berbera u Lozicu kraj Dubrovnika. Gledaću obavezno da ovogodišnji turizam imadne koristi od mene. Međutim, moram vam priznati da turizam u mojim godinama nije onaj pravi. Ovo je sada radim samo za djecu.


Slobodan Janjuš - Od "Gola" do "Bahusa": Kao i prošle i ranijih godina, jurim u Dubrovnik jer sam u prvoj polovini jula slobodan od fudbala. Stanujem u hotelu "Palas" na Lapadu, dan provodim u kafiću "Gol", noći u diskoteci "Bahus". Da, ponekad izvirim na plažu, ali još nisam stigao da pogledam neku predstavu Ljetnih igara: kažu da je vrlo teško doći do ulaznice.


Žarko Petan - Uvijek u Bohinju: Ljetujem u Bohinju. Postavio sam si planinsku kućicu i u sjeni Triglava zaista se odmorim. Teško podnosim vrućinu, tako na more odlazim u proljeće ili u jesen, a ljeti sam uvijek u Bohinju, gdje se mogu kupati, praviti duge šetnje, a u slučaju da poželim turističke gužve, ni Bled nije daleko.

Obrada: Yugopapir (AS, jun 1983.)


2. deo 



Podržite Yugopapir: FB TW Donate