Pretražite Yugopapir

Gdje su, gdje ljetuju '83: Beba Selimović, Ćiro Blažević, Reihan Demirdžić, Majda Sepe, Gertruda Munitić




Jun 1983: Jugoslovenska javnost zabrinuta je za zdravlje našeg poznatog istraživača i avanturiste Željka Malnara. On u teškom stanju leži u Infektivnoj klinici u Zagrebu, a lekari prosto ne znaju kako da mu pomognu. Naime, na poslednjem od dugih putovanja po divljim krajevima sveta (ovaj put je posetio pleme Čoko-indijanaca), Malnar je "zaradio" nepoznate bakterije koje su se naselile u njegovim plućima, gde se hrane njihovim tkivom (!) Ipak, bolesnik se nada ozdravljenju i nastavku ekspedicije ... Zdravko Čolić uveliko promoviše svoj najnoviji LP "Šta mi radiš", ali i mašta o odmoru: "Joj, voleo bih u haremu da živim, kao vlasnik... na pustom ostrvu. Volim ostrva. Uživao bih, sunčao se, lovio ribu, još kad bi kakva ženska bila... Ali, pod uslovom da ne moram kao Kruso da se brinem o opstanku. Mogli bi, na primer, lanč-paketi da mi padaju s neba!" ... Na televiziji: prva repriza serije "Velo misto", koje se prikazuje četvrtkom u 21 čas. Miljenko Smoje zadovoljno trlja ruke: "Lipo je kad čoviku pinezi padaju s neba. Vajda ste znali da se i svaka repriza plaća!" ...  A evo i nastavka ankete sarajevskog Asa, koji je poznatim ličnostima postavio pitanje: Gde ćete se odmarati ovog leta?  

Reihan Demirdžić - Opatija, pa Radovljica: Sa kćerkom Nadom ići ću u Opatiju, a poslije toga u Radovljicu u Sloveniju, jer mi tamošnji klimatski uslovi najbolje odgovaraju. Sa nama će ići i moja prijateljica i kćerkin momak. Na odmoru ću provesti oko mjesec dana. Namjeravam koji dan skoknuti i do mog prijatelja Rudija Alvađa u Trpanj, gdje će se on odmarati sa svojom porodicom.


Majda Sepe - Na Hvaru, kod Marice: Našu Maricu sasvim smo slučajno otkrili i sad se svake godine, obično u augustu, vraćamo kod nje. Ime sela neću vam odati, jer bi onda sigurno izgubila mir, zbog kojeg i odlazimo na Hvar. Kod Marice, koja nas je prihvatila kao rodbinu, svake godine bar za 14 dana zaboravimo na sve teškoće i predamo se predivnom moru i suncu. Jedino mi je žao što, uz vino i dobru ribu, dani našeg ljetovanja prebrzo prolaze!


Metka Centrih-Vogelnik - Instant Tahiti: Kuda na ljetovanje? Svakako, i ove godine, na južno more, na Tahiti! Međutim, ovo bi bilo suviše skupo za naš džep, zato smo si pronašli "instant Tahiti", koji je mnogo bliže, a zato ništa manje zanimljiv. Svake godine ljetujemo na Visu, gdje smo iznad zaliva Milne, sagradili malu vikendicu. Na tom "našem" Visu osjećamo se veoma domaće, jer nema stranaca, a ako već naiđe pokoji "furešt", to su sigurno Slovenci, koje je takođe primamila ljepota Visa.


Miroslav Ćiro Blažević - Čuće i Bevanda: Mjesto gdje ću provesti svoj godišnji odmor poznato je i dok su celzijusi "debelo" ispod nule. Naime, svaki slobodan trenutak, a pogotovo pauzu između dva prvenstva, provodim u Kraljevici. Tamo posjedujem kuću, a veliki broj prijatelja samo su razlog više koji me "odvlači" na Riječko primorje. Uz suprugu Zdenku, kćerke Barbaru i Katarinu te sina Miroslava, često sam u društvu svojih najboljih prijatelja, Čuće i Bevande.


Marijana Nenadić - Zaljubljena u Cavtat: Zaljubljena sam u Cavtat. Tamo godinama sa porodicom provodim svoj odmor. Dio odmora provešću i u Iraku kod oca koji tamo radi, pa se na cavtatskim plažama "privikavam" na vrućinu. Treći dio raspusta provešću u Rakovici, selu kod Sarajeva, gdje moji roditelji imaju vikendicu.


Gertruda Munitić - Putuje i pjeva: I ove godine ću sa mužem na ljetovanje u Miločer i Sveti Stefan. To su mjesta gdje se najradije odmaram i, moram priznati, najbolje se provedem. Ali, to nije sve. Nakon desetak dana provedenih na Crnogorskom primorju, idemo za Istru. U Portorožu ćemo boraviti kod naše kume dr-a Gordane Antonijević. No, čitav moj odmor prožet je i radom. Sa Tripom Simonutijem i "Kolegijumom muzikumom" iz Beograda, gostujemo u Kotoru. Boro Traminčić napisao je za mene kantatu i nju ćemo izvoditi.


Beba Selimović - Kupari, ah Kupari: Posljednjih nekoliko godina moj prijatelj i ja smo gosti Kupara. Dubrovnik je blizu, a samo odmaralište je izuzetno lijepo i prijatno. Tamo imamo i stalne prijatelje. Sve ljetnje turneje planiram tako da budu na moru. Tada gostujem obično i u vojnim akademijama, a najljepši koncert mi je bio na školskom brodu "Jadran" gdje sam sa Safetom Pašalićem, mojim dobrim prijateljem i kolegom, bila gost kapetana broda. Osim toga, dio odmora provodim na Jahorini gdje imam vikendicu. Tu sam sa sinovima i njihovim prijateljima. S nama je često moja sestra Rabija i njeni Jasenka i Jasenko.

Obrada: Yugopapir (AS, jun 1983.)


1. deo 



Podržite Yugopapir: FB TW Donate