Bora Đorđević i Đorđe Balašević 1978: Da li je "Lutka sa naslovne strane" nova pesma Ranog mraza?




Yugopapir: Redakcija časopisa Nada imala je običaj da povremeno organizuje druženja sa svojim čitateljkama, što je podrazumevalo razne dobrotvorne akcije, modne revije, gostovanja poznatih glumaca i muzičara. Glumci su govorili poeziju, pevači pevali "unplugged" verzije svojih hitova - a jednom prilikom, jula 1978, gosti okupljanja bili su članovi grupe Rani mraz Đorđe Balašević i Bora Đorđević, o čemu je i objavljena kraća vest u okviru rubrike "Pisma - ljudi - događaji". Moguće je da je to bio poslednji zajednički nastup Bore i Đorđa, jer je Đorđević istog meseca napustio grupu. Ono što ovu vest čini posebno interesantnom je isticanje Borine "nove pesme sa socijalnom tematikom" - famozne "Lutke sa naslovne strane", koju je rocker video kao novi singl Ranog mraza. "Lutka" je već jednom bila uzrok razdora između Bore i članova njegove bivše grupe Suncokret (nije odgovarala njihovom muzičkom stilu), a sada se, zbog nemogućnosti da je objavi u novom bendu, razišao i sa Balaševićem. Ubrzo je osnovao Riblju čorbu i... ostalo je istorija.   

Nada, jul 1978: Kada su nedavno učestvovali u Klubu "Nade", Đorđe Balašević i Bora Đorđević iz "Ranog mraza" uneli su svojom muzikom mnogo lepote i originalnosti.

Pored Đoletovog repertoara: "Snaša na salašu", "Računajte na nas", "Oprosti mi Katrin", "Život je more", gošće su čule i jednu od Borinih pesama sa socijalnom tematikom.

Za tu pesmu je sam napisao tekst, muziku i aranžman.

To je:



Podržite Yugopapir: FB TW Donate