Pretražite Yugopapir

Zoran Miščević (Siluete), zvezda rock spektakla na stadionu JNA '79: Top 10 najdražih domaćih pesama

Oktobar 1979: Nedavni rok-spektakl na Stadionu JNA bio je prilika da se na istoj sceni nađu dve grupe, obe sa epitetom najpopularnije, ali svaka u svom vremenu:

"Siluete" i Zoran Miščević vladali su domaćom rok-scenom pre gotovo deceniju i po, a Goran Bregović i "Bijelo dugme" to čine danas.

Mada je većinu publike na ovom koncertu sačinjavala mladež koja se "Silueta" uopšte ne seća, Zoran Miščević i njegova grupa burno su pozdravljeni.

Bivši roker je svestan da je vreme njegove popularnosti prošlo, ali ga ne zaboravlja, pa se čak u jednoj svojoj novijoj pesmi na njega podseća rečima:

"Kad su bile glavne Siluete, Bijelo dugme još je bilo dete"...

(RTV revija, 1979.)


Top 10 najdražih pesama Zorana Miščevića 10. Svemu dođe kraj - GENERACIJA 5 (RTB)9. Sve se vraća, sve se plaća - TEREZA (Jugoton)8. Ideš mi na nerve - YU GRUPA (Jugoton)7. Avanturista - GALIJA (RTB)6. Vraćam se kući - FADIL TOSKIĆ (Jugoton)5. Da mi je to što nije - MARJAN MIŠE (RTV Ljubljana)4. Panonski mornar - RANI MRAZ (RTB)3. Sretno dijete - PRLJAVO KAZALIŠTE (Suzy)2. Na koncertu Rolling Stonesa - DADO TOPIĆ (RTB)1. Pristao sam biću sve što hoće - BIJELO DUGME (Jugoton)Omoti: Discogs (Zdravo, 1979.)


Poslušajte sve pesme sa ove liste:

Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate