"To sam ja", nova serija kontakt emisija autora Dragana Babića '78: Prvi gost bio je Rade Šerbedžija

Kritičar TV novosti: Ostalo je nejasno posle Babićevog razgovora sa Šerbedžijom da li je nova serija kontakt-emisija TV Beograda inspirisana Kavetovim ili Silobrčićevim debatama uz želju da se postigne više no što oni postižu. 

Ona, naime, liči i na jedno i na drugo, ali ne postiže više, čak ni onoliko, nego malo manje. 

Voditelj se odveć kruto drži pripremljenih podataka, improvizujući samo gestove i sintagme...

... Njegova krutost sputava sagovornika u očiglednoj nameri da se opusti, pa ni skidanje jakne, raskopčavanje košulje i nekonvencionalni sedeći položaj ne stvaraju željeni utisak. 

Ko je stvarno Šerbedžija nismo saznali ne samo zato što to ne zna ni on sam, nego i što nije uspevao da dovrši započeta razmišljanja pod pritiskom pitanja.

Ocena: 1 zvezdica

*****



Predrag Milićević, RTV revija: Iako je samo delimično ispunio obećanje dato u uvodu programa "To sam ja" - da će, pre, svega, nastojati da pokaže ono po čemu je njegov gost i sagovornik osoben među svim pripadnicima iste profesije - voditelj Dragan Babić je ostvario zanimljivu emisiju o Radetu Šerbedžiji. 

Biografija jednog od najpoznatijih savremenih jugoslovenskih glumaca ovde je saopštavana kroz lak i prijatan razgovor, u kojem je, za ljubav istini, bilo više truda oko reda, hronologije i jasnoće nego pokušaja da se, eventualno, zađe i u skrovitije i manje istraživane slojeve jedne poznate javne ličnosti. 

Takav pristup bio je sproveden i u izboru fragmenata iz Šerbedžijinih filmova i televizijskih emisija: njima se više pružao pregled važnijih detalja iz već dosta zamašnog opusa uglednog umetnika, nego što se htela da potvrdi neka nova činjenica do koje se došlo kroz razgovor gosta i voditelja.

Ali, ako nije imala nagoveštenu otkrivalačku smelost, ako nam nije pokazala mnogo onog što nismo znali ni očekivali, Babićeva emisija nam je tokom ugodnih šezdesetak minuta omogućila da Šerbedžiju gledamo kako u jednom ležernom dijalogu tumači sebe kao umetnika. 

Poznati glumac je i u toj ulozi delovao sigurno i sa mnogo sebi svojstvenog šarma.

Ocena: 3 zvezdice




Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate