TV doček '79: Od ponovnog druženja sa Milenom i Draganom, do "Bullita" sa Steveom McQueenom

Decembar 1978: Kako doček nove godine van kuće postaje iz godine u godinu sve skuplji, a ono što se pruža gostima ne odgovara uvek i astronomskoj ceni, novogodišnja noć u "domaćoj radinosti" postaje sve privlačnija. Zato nije naodmet reći nekoliko reči o programima koje naše televizijske kuće pripremaju za "najdužu noć".

Beogradska Televizija priprema za prvi program zabavno-muzičke blokove koje režiraju njeni najpoznatiji reditelji, a učestvuju najslavnije ličnosti estradne scene.

Na drugom programu predviđa se revija inostranih zvezda kojoj će biti domaćin Milan Gutović.

Iako pravo novogodišnje veselje na malim ekranima počinje tek posle dvadeset časova, program za mališane počeće, kao i uvek, nešto ranije. To će biti dve revije lutaka u režiji nenadmašnog reditelja dečjih emisija Vere Belogrlić i tradicionalni dečji blok za novogodišnje veče u režiji Vladimira Andrića.

Zatim će oni koji i novogodišnju noć provode pred malim ekranima moći da vide nekoliko, obećavaju s televizije, zanimljivih emisija. One verovatno neće teći istim redom kao što ih mi sada nabrajamo, ali bar ćemo pokušati da vas obavestimo šta ćete najverovatnije videti.

Tu je pre svega oživljeni, nekad veoma popularni, "Obraz uz obraz" u režiji Zdravka Šotre. 

Domaćini su, kao što je uvek i bilo, Milena Dravić i Dragan Nikolić, a njihov šou će dopuniti gosti među kojima su Đorđe Balašević, Zoran Radmilović, Vera Čukić, Slađana Milošević, Rade Šerbedžija, Dragan Nikitović i još mnoge poznate ličnosti...




Jedan od "blokova" su i takozvane "Najlepše godine" u režiji Save Mrmka.

To je vreme za ljubitelje "večnih melodija".

Gledaoce će zabavljati mnoge poznate ličnosti: od sestara Kesler do Rade Savićević, od Bisere Veletanlić do "Sedmorice mladih", od Lea Martina do "Kolegijum muzikuma".

Spisak sačinjavaju tridesetak naših najpoznatijih glumaca i pevača.

Ovih dana završeno je i snimanje specijalne novogodišnje emisije "Otpisanih". 

To će biti parodija na popularnu seriju, a dešava se jedne novogodišnje noći, u dalekoj budućnosti, kad će Prle i kompanija pokušati da izvedu jednu neobičnu akciju.

Pored stalne ekipe ovog puta će se pojaviti još Usnija Redžepova i Dragan Živković Tozovac.

Naravno i ove "Otpisane" režira Aleksandar Đorđević.

U reviji "Sve najbolje" koju režira Aleksandar Mandić pojaviće se najpopularniji pevači zabavnih i narodnih melodija iz protekle godine.

Voditelji ovog programa su Rade Radovanović, Ivan Odahovski i Zoran Modli. I u ovom "bloku" će se pojaviti tridesetak slavnih ličnosti među kojima su Oliver Dragojević, Đorđe Marjanović, Zorica Brunclik.

Svetski poznate sestre Kesler u novogodišnjem programu TV Beograd  

Sa njima će biti i neke ličnosti s Televizije: Mića Orlović, Kamenko Katić, Kosara Balabanović, Bane Vukašinović...

Blok narodne muzike režirao je Arsa Milošević, a u "svemirskom" dekoru pojaviće se Lepa Lukić, Izvorinka Milošević, Mira Vasiljević, braća Bajić...

Narodnjaci u modernoj varijanti

Dok će narodnjaci biti u "kosmosu", blok "Pop rok" snimljen je među kulisama koje predstavljaju srednjovekovni grad. Reditelj je Branko Mitić, a u ovom delu programa učestvuju grupe "Smak", "S vremena na vreme", "Generacija 5", glumci Slavica Đorđević, Boban Petrović i Dušan Poček.

Posle ponoći u program se uključuje TV Novi Sad sa blokom narodne muzike pod naslovom "Tu negde, a oko ponoći" u režiji Jovana Ristića.

Folklorna grupa Bate Grbića

Gledaoce će zabavljati Dragan Živković Tozovac, Janika Balaž, Zvonko Bogdan, Dragoslava Genčić, "Bački medaljoni", "Veseli Vojvođani" i još mnogi drugi poznati interpretatori narodne muzike.

Na prvom programu posle ponoći biće prikazan američki kriminalistički film "Bulit" sa Stivom Mek Kvinom u glavnoj ulozi.




Pored dva igrana filma, od kojih će "Ljubavni život Budimira Trajkovića" biti prikazan u toku večeri, a američka komedija "Ljubaf" sa Džekom Lemonom posle ponoći, drugi program će ponuditi TV zabavu iz uvoza.

Naše gledaoce će zabavljati Frenk Sinatra, Areta Frenklin, Rolingstounsi... A možda će na ovom programu biti prikazano i specijalno izdanje emisije "Pokloni se i počni".

(RTV revija, 1978.)

"Pokloni se i počni"



Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate