Pretražite Yugopapir

S vremena na vreme - prvi na top listi: "Put putuje karavan" trenutno je najveći jugoslovenski hit

Oktobar 1977: Mnogi su bučno došli i tiho otišli ali je grupa "S vremena na vreme" ostala. S vremena na vreme beležila je veće uspehe na festivalima, pločama, na televiziji i radiju ali je uvek bila prisutna u muzici Beograda.

Od "Sunčane strane ulice" preko "Čudnog drveta", "Odiseja", "Jane", "Tavne noći" do "Diksi benda" grupa "S vremena na vreme" je gradila sliku o svom stalnom usponu menjajući svoje stilove izražavanja već prema potrebi vremena.

U početku klasična "akustičarska" grupa koja koristi folklorne instrumente, vremenom prerasta u rok-ansambl koji svoje izvođenje ukrašava instrumentima bez kojih se ova vrsta muzike tako reći više i ne može dobro da čuje.

Danas sastav "S vremena na vreme" bere plodove svog verovatno najvećeg komercijalnog uspeha do sada. "Put putuje karavan" je hit sa radio-talasa, tražena ploča i pravi put njihovog muzičkog karavana.

Inače kostur sastava "S vremena na vreme" je godinama nepromenjen. Asim Sarvan, Vojislav Đukić, Ljubomir Ninković i Miomir Đukić su godinama saradnici i prijatelji. Povremeno im na koncertima i festivalima a takođe i na pločama pomažu Dejan Petković i Dragan Bogojević.

Grupa "S vremena na vreme" ima za sobom sedam singl-ploča i jedan album a u pripremi im je i druga LP ploča. Odnedavno snimaju za Produkciju ploča RTB posle uspešne saradnje sa RT Ljubljanom.

S vremena na vreme, njihov svet (1977) 

Novi diskografski uspeh grupe "S vremena na vreme" sa pesmom "Put putuje karavan" na putu je da nadmaši njihove lične rekorde to jest ploče "Diksi bend' i "Jana" koje su doživele tiraže od po 35 hiljada primeraka.

(RTV revija, 1977.)




Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate