Kako su proveli poslednje mirno SFRJ leto: Davor, Ljubiša, Milić, Kiki, Bora, Biljana, Vajta, Neno


Septembar 1990: Još malo i - letu je došao kraj. Za mnoge - more je, i ove godine, bilo samo prelep detalj na kakvoj namerno (ili slučajno) primljenoj razglednici.

No, ne gubite nadu: glavu gore - kako li je tek Mađarima?



DAVOR DUJMOVIĆ, glumac: ... Kad smo Davora potražili telefonom - on je već odavno odmaglio na more. Njegova mama ispričala nam je (u poverenju) da je njen sin otišao na more s nekom svojom kolegicom (?!).

Ona veruje da je već napustio otok Mljet, i da se sad uveliko provodi u Budvi.



LJUBIŠA SAMARDŽIĆ, glumac: I ovoga leta spojićemo praktično i lepo. Idemo u Herceg-Novi na Festival režije. Kad sve te festivalske gužve prođu, moja žena i ja idemo u Dubrovnik. Deca su nam već odrasla, pa ostaju da "čuvaju" kuću.

Dubrovnik mnogo volimo i znam da ćemo se tamo totalno odmoriti. Prijaće nam šetnje pored mora, a osveženje ćemo potražiti u našim "starim" hladovinama.

Ćao! Čućemo se krajem leta!



ZORAN LESENDRIĆ KIKI, lider "Pilota": Mi smo u fazi snimanja nove ploče, tako da od pravog odmora zapravo nema ništa. Međutim, setih se da nam je bubnjar već na moru, dok basista planira da ide u Pariz, a meni ovog momenta pade na pamet - Grčka.

Da, ja ću ići u Grčku, da vidim ta bajna ostrva o kojima su mi prijatelji pričali da "nisu normalna". Ali, sva ta naša odmaranja i uživanja neće potrajati duže od deset dana.

Eto, pre pet minuta mislio sam da nećemo ići na odmor, a sad već znam da ću u Grčku! Ćao, pisaću vam!



MILIĆ VUKAŠINOVIĆ, muzičar: Nismo se još odlučili da li ćemo u Klek, Tupeče ili Makarsku. Iznajmićemo bungalov u debelom hladu, pod krošnjom neke stare masline, i - uživati. Imamo dijete od šest godina pa ćemo kuhati sami.

Moja Vera zna dobro pripremati neke morske specijalitete. Obožavam ribu, a ne ljutim se ni kad mi Vera pripremi lignje ili škampe. Naprotiv, bude mi drago.

Kad nam dosadi, menjamo lokaciju.



BILJANA RISTIĆ, estradni umetnik: Na pravi morski odmor idem u Herceg-Novi. Imamo sjajne prijatelje, koji su nam ustupili svoju kuću. Tamo je zaista predivno. Volim tu morsku atmosferu: miris mora, plivanje, sunčanje...

Takav je i moj sin Adam (ima dve godine i sedam meseci). Kad dečko uđe u vodu, teško mogu da ga nagovorim da ponekad, mora i da izađe.

Na moru ću "napuniti baterije", obnoviću energiju, jer već u septembru idem na veliku turneju po Kanadi.



BORA ĐORĐEVIĆ, pevač, pesnik, glumac: Nemam pojma. To je baš danas trebalo da rešim, ali nisam stigao. Verovatno ćemo ići na neko pusto ostrvo.

Ako nije baš pusto, onda da bude što pustije.

Godinama sam letovao na Lastovu, i jednu sam pesmu posvetio tom ostrvu, ali tamo mi je postalo - pretesno.



SEID MEMIĆ-VAJTA, pevač: Kao i prošlog leta, odlučio sam da spojim korisno s lepim. Opet sam na Hvaru, s triom SRDELE: svako veče pevamo u hotelu HELIOS.

Dobro nam je, uživamo, ali kako je gostima još uvek ne znamo?!

Vreme, preko dana, uglavnom trošimo u Zavali, gde se povazdan "brčkamo" i igramo "picigin".



NENO NINČEVIĆ, vođa "Tuti-frutija": Malo ću raditi, normalno, na obali plavog Jadrana, ali veći deo leta provešću u porodičnom krugu.

Odmaraću se u svojoj kući na Čiovu, mestu koje se nalazi, nadomak Trogira. Skupljam snagu za nove poduhvate, koji me čekaju već u septembru! Dotle, adio Vam - odnosno ćao...

(Ćao, 1990.)



Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate