Letnja pop scena '87: Zana u rock opereti, Predinov "Praslovan", Valentino pred raspadom?

Kolovoz 1987: Zana Nimani, rock-povratnica iz Švedske, završila je ovih dana snimanje prve rock TV-operete u beogradskom studiju. 

Naziv je komada "Kreatori i kreature", autora glazbenih brojeva Vladimira Milačića. 

Uz Zanu plešu i pjevaju Sarajka Amila, Massimo Savić, Bora Đorđević, Dejan Cukić iz Instruktora, Goran Čavajda iz Električnog orgazma i mnogi drugi. 

Zana objašnjava da je libreto, u suradnji sa skladateljem Milačićem napisao Goran Vujović, te da se u njemu obrađuje život mladih u Novom Beogradu, točnije prati se razvojni put dvojice prijatelja. 

Nakon operete, Zana nastavlja rad na novom LP-ju. (Snimio: Marko Čolić)



(Snimio: Darko Lesinger)
Zoran Predin, vođa i pjevač mariborske grupe Lačni Franz, ostavit će iza sebe, osim diskografskih, i pisane tragove. 

Naime, u njegovu "ostavštinu za budućnost" odnedavna se ubraja i, kako autor skromno naziva, "knjiga tekstova" pod naslovom "Praslovan", koja je dugo najavljivana i još duže iščekivana. 

Za sada je izašla originalna, slovenska verzija pjesama, izabranih s dosadašnjih LP-ja, a u jesen će, za obožavaoce s drugih govornih područja, biti štampana prijevodna, hrvatsko-srpska verzija. 

Što se glazbene aktivnosti tiče, grupa Lačni Franz upravo zgotovljuje u Ljubljani materijal za novu ploču.



(Foto: Studio)
Valentino, popularna sarajevska rock-grupa, navodno se nalazi pred rasulom. Njezine članove zapravo veže još samo obaveza da dokraja odrade petnaest unaprijed dogovorenih koncerata, nakon čega će se razići. 

Dakako ako je točno ono što se već duže šuška, kako javlja naš dopisnik Pavle Pavlović, naime - da vođa rock-grupe, Zijo, nije fer prema svojim kolegama jer, navodno, veći dio zarađenog novca završava u njegovu džepu, a mrvice u njihovu. 

Čujemo da u sarajevskom Diskotonu, u kući pod čijim krovom djeluje Valentino, nastoje održati taj visokotiražni band na okupu (čak nekoliko zapaženih hitova na posljednoj LP), a hoće li u tome uspjeti - još se pouzdano ne zna. 

Zapravo, to i nije važno: u nas se ionako malo što pouzdano sazna, osobito u ekonomiji, nogometu i estradi, a najmanje - krivci.

(Studio, 1987.)




Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate