"Bila noć", 14. II 1976: Kako su Beograđani ugostili Splićane i zajedno proslavili 65 godina Hajduka




Sve u slavu splitskih "bilih", fudbalskih šampiona Jugoslavije, koji su dva dana ranije proslavili 65-godišnjicu postojanja, godine provedene u časnoj sportskoj borbi i još časnijoj borbi za novu Jugoslaviju

Šest stotina zvanica i prijatelja sporta iz svih krajeva zemlje proslavilo, uz bogat program, 65-godišnjicu postojanja fudbalskog kluba sa bogatom i slavnom tradicijom...


*****



U subotu 14. februara, u salama "Dunav", "Sava" i "Morava" beogradskog hotela "Jugoslavija", Beograđani su bili Splićani, a temperamentni Dalmatinci - prave dunavske meraklije.

Služila su se izabrana jela i pića i treštala je, takođe, izabrana muzika: "Dubrovački trubaduri", sekstet "Skadarlija", Senka Veletanlić i Zafir Hadžimanov, Đorđe Marjanović...

A sve u slavu splitskih "bilih", fudbalskih šampiona Jugoslavije, koji su dva dana ranije proslavili 65-godišnjicu postojanja, godine provedene u časnoj sportskoj borbi i još časnijoj borbi za novu Jugoslaviju.

Drugu Hajdukovu "bilu noć" u Beogradu otvorili su generalni sekretar NK Hajduk Gojko Škrbić i predsednik Udruženja "hajdukovaca" u Beogradu Zdravko Lovreta.

Među gostima bilo je uglednih društveno-političkih radnika, pripadnika JNA, umetnika i sportskih radnika, koji su ovoga puta prevazišli klupske boje i to veče bili srcem i dušom za "bile".

Bila je to svojevrsna manifestacij bratstva i jedinstva naših naroda.

Uz vragolije voditelja Berislava Mundića, inače člana Splitskog narodnog kazališta, i zaista kvalitetnih muzičkih numera Senke i Zafira, Đorđa Marjanovića i pre svih "Dubrovačkih trubadura", oko šest stotina gostiju dočekalo je jutro u raspoloženju, koje se može meriti samo sa onim novogodišnjim.

Svi su zaželeli na kraju mnogo uspeha NK Hajduk, posebno u Kupu evropskih šampiona.

Zabeležio: D. Minić, snimio: Al Šimon, obrada: Yugopapir (RTV revija, februar 1976.)




Podržite Yugopapir: FB TW Donate