Pretražite Yugopapir

Omladinski klub Lapidarij '83: Gužva na ulazu, glazbu "prska" Ante Batinović, a video - Vesela televizijaAutor Prskalica, Ante Batinović, preporučuje ih osobama "od stila, elegancije i snažnih emocija", željnim psiho-fizičke relaksacije. I, ako podnosite zadimljene prostorije, za samo 100 dinara možete zaista uživati u dobroj glazbi

Lapidarij, omladinski klub u Habdelićevoj ulici, na zagrebačkom Gornjem gradu, već je nekoliko mjeseci subotom najposjećenije sastajalište mladih i onih nešto starijih. Po čemu se to Lapidarij razlikuje od ostalih zagrebačkih disko-klubova? Što je to što privlači toliko ljudi različite dobi?

Prvi je dojam na ulazu u Lapidarij - gužva! 

Dapače, poslije 22 sata, kad su sve karte za tu večer već rasprodane, u Lapidarij se može ući jedino ako u međuvremenu netko izađe. 

Jer, dok se u drugim, diskaćima uljezima smatraju oni iznad dvadesete, ovdje nitko ne obraća pažnju ni na one što su davno prošli tridesetu! Pankeri, šminkeri, romantičari - svi su tu, i nitko se nikome ne čudi, jer Lapidarij u svom programu sadrži za svakoga po nešto.

Prskalice Ante Batinovića razlog su velikog posjeta.

Nije riječ, ni o kakvim eksplozijama, već o prskalicama uzbudljive, moderne plesne glazbe. Prska se elektro-disko, elektro-funk, funk Jamesa Browna, najnovija hit-produkcija i sve uzbudljivo iz arsenala plesne pop i rock-glazbe.

Izbor je glazbe autorski i, očito, slaže se s ukusom posjetilaca.

Oko 23 sata, oni ispod dvadesete polako odlaze, a ostaju samo stariji gledajući još jednu osobenost Lapidarija - Veselu televiziju.

A tu su najnovije video-prskalice iz svjetske produkcije, kao što su: Grandmaster Flash, New Order, te ulomke iz kult-filmova.

Za uspjeh Vesele televizije odgovorni su Zoran Pezo i Goran Gajić.

Autor Prskalica, Ante Batinović, preporučuje ih osobama "od stila, elegancije i snažnih emocija", željnim psiho-fizičke relaksacije. I, ako podnosite zadimljene prostorije, za samo 100 dinara možete zaista uživati u dobroj glazbi.

Što se to i kako "prska" u zagrebačkom Lapidariju, zabilježili su ove subote naši suradnici Sanja Šuleković i Ivo Pukanić.

Obrada: Yugopapir (Studio, 1983.)


VTV: Prijetnja BeograduProsinac 1985: Gostovanje zagrebačkih video manijaka, pod zajedničkim nazivom Vesela televizija Beogradu, uspješno je završeno geslom Svakog gosta za tri dana dosta, s kojim se donekle nije složila ljepša polovica metropole.

Galerija Studentskog kulturnog centra i Drugi novi klub iste institucije pokazali su da su izuzetni domaćini.

Projekcije Vesele televizije proglašeni su, po izboru Ritma srca (najslušanije radio-emisije Studija B), za kulturnu manifestaciju tjedna, premda su u konkurenciji bili koncert Kemala Gekića u Sava-centru i natjecanje u pravljenju najukusnijih ćevapčića, u kojem su sudjelovali najbolji roštiljari općina Palilula, Vračar i Petlovo brdo.

Ključ za razumijevanje slajda zato je tvrdnja VTV-a:

"S Beogradom još nismo završili!"


Ines Popović u carstvu erosnova:
VTV, 23. I 1986. 

Podržite Yugopapir: FB TW Donate