Snima se novogodišnji program '75: Smeh uz Miju, Čkalju i Gutu, pevaju Bisera, Zdravko, Zlatko...



Novogodišnja noć je noć iznenađenja. Najverovatnije je da će nas televizija iznenaditi nekim "kecom" iz rukava, koji se zbog interesantnosti ne pominje

Doček čarobne ponoći, novogodišnja čarolija, počinje, kažu, još u prvoj polovini decembra. Već tada počinju razmišljanja o tome gde i kako dočekati Novu godinu. Prelistavaju se oglasi turističkih agencija, vrše rezervacije, šiju haljine ...

Međutim, najveći broj koristi novogodišnje praznike za potpun odmor i relaksaciju uz "lagano meze" i po neku kapljicu. I naravno: uz televizijski novogodišnji program.

Naša televizija je za doček 1975. godine pozvala u domove gledalaca impozantan broj domaćih i stranih zabavljača. Učinjen je jedan presedan u svetskoj TV produkciji: da u svoj novogodišnji program uključe najbolje emisije novogodišnjih programa drugih zemalja.

To je za sada samo ideja, i, verovatno se do poslednjeg časa neće znati koje će to emisije biti.


Luda zabava na Prvom programu



Ali, ni naš domaći program neće zaostajati za veselim i burnim raspoloženjem. Prvi program će, na primer, izvesti parodiju na TV program u 1975. godini. Emisija za koju kažu da će izazvati suze na oči!?

Blok u kome će nastupiti Mija Aleksić, Lola Novaković i Olivera Marković pridružiće se zagrejavanju raspoloženja.

Za one koji vole pop-muziku pripremljen je blok muzike Kornelija Kovača u kome će opet zajedno biti Korni grupa, Bisera Veletanlić, Miki Jevremović, Zlatko Pejaković i Zdravko Čolić.

Najinteresantnija emisija u novogodišnjem emitovanju Prvog programa je zajednički nastup Čkalje, Mije i Gute.

Humoristički tekst Novaka Novaka režirao je Aca Đorđević.

Trojica poznatih zabavljača (Miodrag Petrović, Mija Aleksić i Guta Dobričanin) pokazaće peripetije dvojice sredovečnih muževa u trenutku kada pokušavaju da pobegnu od bračnih svakodnevica. Njihove najveće nevolje nastaju kada nailaze na samca (Guta) koji "sve zna i sve može" ...

I posle smeha prijatan odmor. Dolazi petnaestak minuta pre "najluđe noći na svetu". Emisija novogodišnjih čestitki biće obogaćena učestvovanjem šesnaest najpopularnijih pevača zabavne i narodne muzike.

I, naravno, nijedan program ne može bez "bećaraca". Za to će se, u posebnom bloku, pobrinuti ansambl "Kolo", Ivanka Stefanović, sekstet "Šumadija" i nekoliko amaterskih folklornih društava.

Film "Francuska veza" reditelja Vilijama Fridkina predviđen je za one "najupornije" i najveselije, kao mali predah. Jer novogodišnja noć ne traje samo jednu noć ...




Drugi program nije ništa manje atraktivan... 



Udarni deo će ispuniti "Đerdan" i Tozovac.

Posle toga igrani deo pod nazivom "U Orfeumu kod Brane". To je scenski kolaž skečeva koji su igrani u čuvenom Orfeumu kod Brane Cvetkovića. Naši mlađi naraštaji imaće priliku da vide kako se zabavljalo pre rata. 

Šou Olivere Katarine doneće popularne zabavne melodije koje su volele generacije srednjih godina.

Emisiju "Sportski život" realizovali su Nikola Lorencin i Dragan Nikitović. U njoj je sportski pokret iskorišćen kao kontrapunkt muzici. Melodije će "pratiti" pokrete naših najboljih sportista: Parlova, Stekića, Beneša, Ćosića i drugih.

Za one koji vole grupu "S vremena na vreme" predviđen je blok najnovijih snimaka ove popularne grupe snimljen na ulicama grada i na Adi Ciganliji.

Program će obogatiti i pola sata studija Novi Sad sa kabaretskim motivima. Tu je već pomenuta zajednička amisija sa Prvim programom.

Na kraju, "sve ima, na žalost, svoj kraj", premijerno prikazivanje crtanog filma "Žuta podmornica" o legendarnim Bitlsima.

Novogodišnja noć je noć iznenađenja. Najverovatnije je da će nas televizija iznenaditi nekim "kecom" iz rukava, koji se zbog interesantnosti ne pominje.

Napisao: Vladimir Nedanoski, obrada: Yugopapir (Praktična žena, decembar 1975.)



Podržite Yugopapir: FB TW Donate