Slovenačka pop senzacija, grupa Rendez-Vous: "Oh, ne Cherie" konkuriše za hit godine (1984)



Svi su nakon onog natjecanja u Skoplju tvrdili da je naša pjesma bila najbolja i da smo mi trebali putovati u Luxembourg. A bili smo zaista najbolji. Zar to, uostalom, nije pokazalo i vrijeme nakon Eurovizije? Naša se pjesma vrtjela mnogo na radio-valovima i nalazila se na gotovo svim top-listama u zemlji 

Bila je dovoljna samo jedna jedina pjesma pa da dotad nepostojeća grupa postane popularna. Riječ je o ljubljanskoj grupi Randevu i o skladbi "Oh, ne Cherie", pjesma za koju su mnogi tvrdili da je pravi pobjednik našeg natjecanja za Pjesmu Eurovizije. 

Napokon, skladba je to koja je i danas na našoj top-listi koju stvaraju čitaoci.

A sve je počelo potpuno bezazleno...

Božidar Wolfand, vokalni solist grupe, profesionalni muzičar koji je zanat pekao po barovima i noćnim klubovima u SR Njemačkoj, te njegov prijatelj, bubnjar Miro Čekeliš, snimili su demo-snimke i pokazali ih u Ljubljani našem poznatom aranžeru Mati Došenu.

- Došenu su se dopale snimke i to je rekao, iznenađen kvalitetom tih snimaka, Đorđu Novkoviću koji je, kao koautor pjesme "Oh, ne Cherie" tražio izvođača - govori Božidar Wolfand - Popunili smo grupu s klavijaturistom Goranom Šarcom i basistom Željkom Nevželjom.

Na snimanju nam se kao gost priključila Elizabeth Reja (koja je gost i danas - op.a.), australska državljanka koja u Ljubljani studira slovenski na Filozofskom fakultetu.

- Nije vam trebalo mnogo da osvojite naklonost publike...

- Da, svi su nakon onog natjecanja u Skoplju tvrdili da je naša pjesma bila najbolja i da smo mi trebali putovati u Luxembourg. 

A bili smo zaista najbolji.

Zar to, uostalom, nije pokazalo i vrijeme nakon Eurovizije?

Naša se pjesma vrtjela mnogo na radio-valovima i nalazila se na gotovo svim top-listama u zemlji.





Saradnici - Kočiš, Tutić, Šifrer...



- Ovih ste dana završili prvi samostalni album.

- Radili smo na tom projektu nekoliko mjeseci. To je glazba za svačiji ukus; pitke, raspjevane melodije, moderni aranžmani. Tematski govori o ljubavi, o čemu bi drugom? 

Vodeća je pjesma "Goodbye, Michelle", koja se već šest tjedana nalazi na prvom mjestu slovenskih top-lista, a bila je proglašena i hitom ljeta.

- Ploču ste snimili na hrvatsko-srpskom?

- Da, osim dvije pjesme koje su na engleskom.

Slovensko je govorno područje vrlo malo, a ovako je ploča ipak zanimljivija većem broju slušalaca. 

No istodobno izlazi i kaseta na kojoj su sve pjesme na slovenskom,

- Tko su autori pjesama?

- Vladimir Kočiš (Novi fosili), Novković, Zrinko Tutić i Andrej Šifrer.

Aranžer i producent je Mato Došen, koji je imao i strpljenja i ustrajnosti u studiju, tako da se ploča zvukom i produkcijom može mjeriti sa sličnim inozemnim projektima.

- Planirate li i promocionalnu turneju?

- Dakako. Odmah nakon izlaska ploče planirali smo i veliku samostalnu turneju.

Željeli bismo da obiđemo što više gradova i mjesta, jer svjesni smo da samo s mnogo živih nastupa možemo dobiti bitku za popularnost. 

Tekst: Z. P, obrada: Yugopapir (Studio, novembar 1984.)



Podržite Yugopapir na društvenim mrežama :-)