Let 3, debi album "Two Dogs Fuckin'": Da li dolazi vreme konačne afirmacije Mrleta, Prlje i drugova?

Jun 1989: "Two Dogs Fuckin'" je naziv debi-albuma, jednog od najagilnijih riječkih sastava - Let 3.

Da li dolazi vreme konačne afirmacije Mrleta, Prlje i drugova?

Esencija onoga što je činilo i čini riječku scenu je delovanje grupe Let 3.

Iako već duže vreme prisutni, kontinuitet rada im je bio prekidan, te zapravo "pravi" atak sledi zajedno sa realizacijom debi-albuma.

Iskustvo i znanje su u ovom slučaju važan saveznik benda, koji je svoju muziku proživeo i živi na najprimerniji način. Damir Martinović Mrle, basista i glavni autor tekstova, i Zoran Prodanović Prlja, vokalni egzibicionista, o svim dešavanjima unutar sastava imaju svoju priču.

Mrle: Zadovoljni smo pločom. Došla je u pravo vrijeme, kada je i sazrjela u nama samima. I bend je sada najzreliji. Do sada smo bili relativno nepoznati, mada smo svuda svirali i svuda dobro prolazili. Kako kod publike, tako i kod kritike.

Svirali smo u Italiji, Austriji i Mađarskoj, i svuda izlazili na bis. Sve pjesme sa albuma su proživljene, lične su, neke su depresivne, ali ih njih izlazi optimizam.

Prlja: Riječka scena ima povijesnu ulogu u stvaranju riječke kulture. Uopšte, Rijeka je grad koji daje inspiraciju. Do nedavno, medijski je bile vrlo siromašna.

Bilo bi bolje da je tu diskografska kuća. Ali na kraju, mediji su se počeli otvarati prema toj popularnoj kulturi i podkulturi. Sve se budi.

Mrle: U realizaciji ploče puno nam je pomogao Goran Lisica Fox. Sa njim smo uspostavili pravi profesionalni odnos.

Ne moramo obraćati pažnju na stvari izvana. Fox ima razrađen kontakt s medijima. Za sada je najveći problem distribucija, ali vjerujemo da će se to riješiti na najpogodniji način.

Prlja: Ovo je jedna od najboljih ploča koje su izašle kod nas, i stvar je distribucije kako će proći.

Mrle: Uporedo tražimo i šansu na strani. Najvažnije je da što više sviramo vani, vjerujem da će se šansa ukazati. Uostalom, nastupi napolju su i odlična provjera, da vidiš gdje si i gdje ti je mjesto.

Razgovarao: B. Lokner, snimio: Ž. Jelenski (Pop rock, 1989.)




Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate