JRT doček '88 / 22:10 – "Pjesmu pjevam": Narodnjaci kolo vode u košarkaškom centru Cibona...

(3/8): Sredinom prosinca, ljubitelji novokomponiranih pjesama i najatraktivnijih izvođača toga žanra pohrlili su u novu zagrebačku sportsku dvoranu, u košarkaški centar Cibone, jer su organizatori obećavali sjajan spektakl.

Obećavali su ono najbolje što se u novokomponiranoj narodnoj pjesmi može u Jugoslaviji danas čuti i, dakako, vidjeti.

Stjecajem nekoliko organizacijskih grešaka, a naveliko se govorilo i o mutnim menedžerskim poslovima...

... bučno najavljivani spektakl ispušta se kao probušeni balon, ali je priredba ipak održana zahvaljujući ponajviše pravim profesionalcima koji su se odazvali i na svojim leđima iznijeli program.

Voditelji Snežana Savić i Kićo Slabinac, pjevači Lepa Brena sa svojom grupom, Vera Svoboda, Hanka Paldum, Nada Obrić, Dušan Dančuo, klapa Trogir, Halid Bešlić, Radoslav Rodić Roki, Nedžad Salković i nekoliko drugih - izvlačili su kestenje iz vatre. Razgnjevljena publika, koja je platila skupe ulaznice, a za to dobila okrnjen program, ipak se na kraju smirila, zadovoljna nastupom onih koji nisu iznevjerili.

Televizija Zagreb od samog je početka pobrinuvši se i za uređenje scene (dvije pozornice, televizijska rasvjeta, dvoja reportažna kola s devet kamera...) željela snimiti u živo cio program pod nazivom "Pjesmu pjevam" i emitirati ga za doček Nove godine. Rečeno - učinjeno, kamere su postavljene u dvoranu Cibone, televizija je angažirala atraktivne voditelje, Kiću Slabinca i Snežanu Savić. I, napokon, televizija se morala zadovoljiti onim što je koncert pružio.

Rezultat je toga snimanja i večerašnja emisija "Pjesmu pjevam" za novogodišnji TV-doček. Vidjet ćemo je kao skraćenu snimku od tridesetak minuta.

Pripremili: Azra Kaurin, Zvonko Kovačić, Miša Stojanović, Dubravko Stojsavljević, Aco Veljić, snimili: Marko Čolić, Željko Čupić, Milan Stefanović (Studio, 1987.)

U nastavku večeri...




Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate