Jasna Zlokić, ličnost '86: Da zabavna glazba ostane zabavna, a ne ovo što je sad - narodnjački hibrid

Prosinac 1986: Na Studijevoj naslovnici Jasna Zlokić našla se nakon splitskog festivala, na čijoj se pozornici nije pojavila, iako je bila najavljena. A u kuloarskim predviđanjima bila je jedan od favorita za osvajanje prve nagrade.

Tada su iz Splita krenule razne glasine... Te Jasna nije nastupila zbog ovog - te nije nastupila zbog onog razloga.

Što se uistinu zbilo?

- O mom nenastupanju na Splitu napisano je mnogo članaka...

...Sve su to bila proizvoljna nagađanja i rekla-kazala. Danas više o tome na želim govoriti. To je za mene davna prošlost. Gotovo!

• Ove godine niste bile previše aktivni ni na diskografskom planu.

- Namjerno nisam snimala novu ploču. Posljednji album Vjeruj mi, još vrlo dobro prolazi na tržištu i šteta bi bilo prekidati kontinuitet. Do sada je prodan u više od sto i pedeset tisuća kopija.

• Bili ste na kraćoj turneji po Kanadi?

Održala sam samo devet koncerata. Koncerti se u Kanadi održavaju isključivo petkom ili subotom, pa za kratkotrajnog boravka jednostavno nisam mogla imati više nastupa. 

• Uskoro počinjete snimanje nove ploče?

- Pripremam novu longplejku s Rajkom Dujmićem, i to je najbolja prilika da demantiram sve one koji su se raspisali o našem navodnom poslovnom raskidu. Dobili smo prilično dobrih tekstova, a i Rajko je već napisao nekoliko odličnih pjesama - točno po "mojoj mjeri". 

• Kad počinjete snimati?

Vjerojatno sredinom siječnja. Preostaje nam još definitivan izbor pjesama koje ćemo uvrstiti na ploču. Vjerujemo da će se ploča naći u prodaji već početkom ožujka.

• Kakvi su vam planovi u slijedećoj godini?

- U novoj godini željela bih proputovati svijetom, ali svjesna sam da je to čista utopija. Za to je potrebno vrlo mnogo novca. Havaji su moj neostvaren san. Čini se da će mi se jedino ostvariti putovanje po SAD, ali i to će biti radno.

Ipak, svi moji privatni planovi usko su vezani uz posao. Taj posao ne dopušta predah. Ako jednom ispadneš iz tog kola, povratak je vrlo težak. Željela bih i to da naša zabavna glazba napokon uistinu postane zabavna, a ne ovo što je sad - narodnjački hibrid!

Snimio: Ivan Balić (Studio, 1986.)


Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate