Doris Dragović, ličnost '86: Sve zahvaljujući najdražoj pjesmi u mojoj dosadašnjoj karijeri...

Prosinac 1986: Ugodan, nježan glas naočite Splićanke Doris Dragović sve više osvaja. Željo moja još se uveliko vrti. Dakako, sve to pridonosi njenoj sve većoj popularnosti. U trenutku neposredno nakon što je hit nastao, glazbu i tekst napisao je Zrinko Tutić, a aranžman Mato Došen, Doris se pojavila na naslovnoj stranici našega tjednika.

- Moje pojavljivanje na naslovnoj stranici Studija potvrda je za mene velikog događaja moje pobjede na izboru za Pjesmu Eurovizije 1986, a sve zahvaljujući pjesmi, najdražoj u mojoj dosadašnjoj karijeri.

Čini mi se da sam poslije pjesme Hajde da se mazimo bila još prisutnija na prvim novinskim stranicama, te na radiju i televiziji. Svaki spot, svaka naslovna stranica, svaki nastup sada su mnogo jači, izražajniji, jer iza toga stojim kao samosvojnija ličnost u svijetu popularne glazbe.

Tako Doris Dragović opisuje svoj uspješan prodor prema samom vrhu naše zabavne glazbe. No, ne ostaje sve na želji, jer sa svojom ekipom priprema novo iznenađenje.

- Nedavno su dovršene pripreme za snimanje moje nove ploče koja bi se trebala pojaviti potkraj siječnja ili početkom veljače 1987. godine. Ekipa je ista. To znači da je autor glazbe i teksta Zrinko Tutić, a kao tekstopisac pojavljuje se još Marina Tucaković. 

Što se aranžmana tiče, opet je to "majstorska radionica" Mate Došena. Materijal je ponovno komercijalan, prihvatljiv za publiku koju sam osvojila longplejkom Željo moja.

Imam ponude za brojne nastupe, od koncerata do nastupa na televiziji, pa će ova, nastupajuća godina biti u znaku velikog posla. 

Napisao: Joko Svalina, snimio: Marko Čolić (Studio, 1986.)


Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate