Psihomodo pop uživo / BG rock leto '88: Sočan i žestok koncert sa svim elementima klupske strasti

Bona Fides, Beograd, 22. jun: Prvi samostalni koncert Psihomodo Popa u Beogradu po objavljivanju albuma potvrdio je zašto su trenutno jedna od najintrigantnijrh domaćih grupa, iako je njihova nepredvidivost i ćudljivost dovela do toga da su se par meseci ranije u okviru Polet platza beogradskoj publici predstavili, u dosta neubedljivom izdanju; ovog puta su im se sve kockice složile.

Novootvorenom prostoru u dvorištu Pravnog fakulteta zapržili su pravu vruću i srčanu svirku.

Sočan i žestok koncert sa svim elementima klupske strasti pokazuje da su oni (uz pomoć nekoliko evidentnih hitova sa odličnog debi-albuma) grupa koja brije po svim zakonitostima velikog benda.

Svoj materijal su odsvirali kompaktno, sa odličnim međuigrama gitara, tako da sam sve vreme imao utisak da sa bine lete žileti.

Povučen akcijom benda neobuzdani Gobac je u dobroj tradiciji Igi Popa krenuo da rastura nadstrešnicu na bini, ali mu je ona srećom odolela.

Ovog puta Gobac je manje pričao, a više se bavio seksualnim scenskim pokretima pokušavajući da isprovocira neverovatno inertnu publiku koja se sve vreme gusto tiskala oko bine prateći svirku, ali je zato posle pesama ćutala kao zalivena.

Smešno.

Kao što je poznato, Psihomodo ne sviraju ozbiljnu muziku. Naprotiv.

Rezime.

Plus za Psihomodo.

Minus za publiku.

Napisao: Petar Janjatović (Roxy/Rock 1988.)



Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate