Pretražite Yugopapir

Top 10 najuspešnijih domaćih televizijskih ostvarenja i najpopularnijih glumaca 1976. godine...

Januar 1977: I ove godine objavljujemo tradicionalne liste od deset najuspešnijih pevača zabavne i narodne muzike, pop-grupa, glumaca i televizijskih emisija za proteklih dvanaest meseci. Liste godine pravili smo prema ranije utvrđenim kriterijumima: učestalost pojavljivanja na radio-talasima i malom ekranu, prodaja ploča i festivalske nagrade i koncerti kada je reč o pevačima i muzičarima, a zvanične nagrade i ocene kritike kada je reč o glumcima i tv-emisijama. Napominjemo da smo u ovom poslu koristili materijale i činjenice objavljene u svim važnijim jugoslovenskim listovima.


TV-emisije godine (zabavno-umetnički program)




10. "OD GLAVE DO PETE"

9. "NEŠTO ČETVRTO"

8. "IZVINJAVAMO SE, MNOGO SE IZVINJAVAMO"

7. "TEVERSENOVE BAJKE"

6. "VREME ZLOČINA"

5. DRAMA "PROKLETINJE"

4. DRAMA "IZJAVA"

3. NEDELJOM POPODNE

2. "GRLOM U JAGODE"

1. "SALAŠ U MALOM RITU"


Ovog puta rukovodili smo se prijemom kod tv-publike i reagovanjima kritike, a naravno, i stepenom gledanosti i zvaničnim nagradama. 

Zapaža se nedostatak dobrih humorističkih serija i emisija; njihov su nivo ove godine upadljivo spuštale serije "Odlikaši", "Život i pad Žike Proje" i "Dva drugara".



Glumci godine




10. SLAVKO ŠTIMAC

9. RADOŠ BAJIĆ

8. IRFAN MENSUR

7. MIRA BANJAC

6. MARJETA GREGORAČ

5. SLOBODAN ĐURIĆ

4. RADKO POLIČ

3. MILENA ZUPANČIČ

2. DANILO STOJKOVIĆ

1. MIODRAG RADOVANOVIĆ



Izuzetnom ulogom Šicera u seriji "Salaš u Malom Ritu" Miodrag Radovanović je osvojio nagrade na festivalima i u Puli i Nišu a takođe dobio i priznanja na festivalu na Bledu. 

Danilo - Bata Stojković je osvojio najviše nagrade u Nišu i Puli ulogom u filmu "Čuvar plaže u zimskom periodu", dok je bračni par Radko Polič - Milena Zupančič osvojio nagrade na istim festivalima za uloge u filmu "Idealist". 

Pokojni Slobodan Đurić je zaslužan za uspehe mnogih humorističkih emisija i drama ("Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo") dok je Marjeta Gregorač jedna od mladih koje su ove godine sigurno zakoračili na veliki i mali ekran (nagrade u Puli i Nišu). 

Mira Banjac je takođe zaslužna za uspehe "Čuvara plaže" kao i mladi Irfan Mensur, inače učesnik i filma "Sarajevski atentat" kao i njegov kolega Radoš Bajić

Slavko Štimac je osvajao i ove godine publiku serijom "Salaš u Malom Ritu" i ulogom u filmu "Vlak u snijegu".

(RTV revija, 1977.)





Podržite Yugopapir na Patreonu * Donate