Pretražite Yugopapir

TV venčanje godine - Vesna Nestorović i Momčilo Popović: Smesta razdvojite zaljubljeni par! (1972)
I mlada i mladoženja bili su vidno uzbuđeni, pri čemu Momčilo Popović nije zaboravio lepo vaspitanje. Kad je Vesna glasno i odlučno na matičarevo subonosno pitanje odgovorila sa "da", Momčilo se okrenuo svojoj izabranici i isto toliko glasno rekao: Hvala!

U opštini Vračar u Beogradu prošlog četvrtka venčali su se novinar-spiker Vesna Nestorović i urednik Momčilo Popović - oboje iz ekipe beogradskog TV dnevnika ...


*****Sve se odigralo bez mnogo buke, gotovo tajno. Posle nekoliko meseci žarke ljubavi rođene na istom poslu, Vesna Nestorović i Momčilo Popović sklopili su brak.

Kad je iz ekipe "Dnevnika" otišao urednik Dušan Čukić i na njegovo mesto došao Momčilo Popović, verovatno ni on, ni Vesna, nisu slutili da će za njih i njihov dalji život to biti sudbonosno.

Bila je to ljubav na prvi pogled koja se pre sedam dana završila pred matičarem beogradske opštine Vračar.

Kumovi na ovom "TV-venčanju" bili su urednik našeg lista Višnja Marjanović i urednik Radio-Beograda Predrag Knežević čiju emisiju "Vreme sporta i razonode" pratimo iz nedelje u nedelju.

I mlada i mladoženja bili su vidno uzbuđeni, pri čemu Momčilo Popović nije zaboravio lepo vaspitanje.

Kad je Vesna glasno i odlučno na matičarevo subonosno pitanje odgovorila sa "da", Momčilo se okrenuo svojoj izabranici i isto toliko glasno rekao:

- Hvala!

Vesnu je to toliko zbunilo da u njenom odgovoru na pitanje o promeni prezimena niko više nije mogao da nađe logiku.

- Ja odbacujem njegovo prezime i zadržavam svoje, tako da ću biti Nestorović-Popović.

Svečanom salom zaorio se smeh.

Počeli su poljupci i čestitanja. Pored članova najuže porodice, tu su se zatekle Vesnine i Momine kolege iz "Dnevnika": Dušanka Kalanj, Ljiljana Marković, Miodrag Zdravković, Kamenko Katić i ostali.

Pre nekoliko nedelja, jednom odlukom i propisom koji vlada u Televiziji Beograd rešeno je da Vesna Nestorović i Momčilo Popović ne rade više u istoj ekipi "Dnevnika".

Tako je uredniku Popoviću dodeljen spiker Dušanka Kalanj, dok Vesna Nestorović (sada i Popović) čita vesti u ekipi urednika Dževada Sabljakovića.

Razdvojeni na poslu, sastavljeni u životu. Ravnoteža je, srećom, ipak uspostavljena.

Snimio: M. Isailović, obrada: Yugopapir (RTV revija, jun 1972.)Podržite Yugopapir: FB TW Donate