P3 TV Novi Sad mix: "Na metar od zemlje" / Boye i Neron spotovi / Raspored emisija za maj (1991)



Glupiraćemo se uz Zoricine crteže i Pola Taborija, pričati u fazonu "Na metar od zemlje" sa glumcima, a nećamo zaobići još po neki štrajk prosvetara (ako ga bude) ili neku drugu aktuelnu vest koju će doneti mesec maj

Na metar od zemlje: Svi oni koji učestvuju u realizaciji emisije "Na metar od zemlje" ispred ili iza malih ekrana ponedeljkom, utorkom, sredom i četvrtkom od 16,00 do 16,30 ostaju verni dobro znanim svakodnevnim rubrikama: "Temi nedelje", "Hitiću dana", "Peščanom satu", "Kako da".

Predviđajući interesovanja male i velike publike pokušaćemo da kroz "Temu nedelje" ukažemo na razrešenje problema oko upisa u srednju školu, usamljenosti, ljubavi i udvaranja, snova i maštanja.

Svakog četvrtka "Rupicu za kontakt" vi ćete zatvoriti jednom od priča koje će dopuniti već navedene teme.

U "Zabavniku", na pola šaljivom, na pola ozbilnom, bavićemo se "Zmajevim dečjim igrama", "Majskim susretima", glupiraćemo se uz Zoricine crteže i Pola Taborija, pričati u fazonu "Na metar od zemlje" sa glumcima, a nećamo zaobići još po neki štrajk prosvetara (ako ga bude) ili neku drugu aktuelnu vest koju će doneti mesec maj.

O ponašanju u ZOO vrtu, preživljavanju u prirodi začinjenom najrazličitijim životinjama i biljkama, zdravoj ishrani i spravljanju slatkiša - upoznaćete se kroz "Kako da".

Pošto smo mi ekipa sklona putovanjima, obići ćemo Suboticu, Vršac, Bečej, čenejske salaše - na koji način? Videćete već!

I još nešto, na metar od zemlje dan može da donese mnogo novih i neplaniranih tema, problema, susreta, tako da kao iznenađenje čuvamo goste "Peščanog sata", rubrike "Pisac kaže","Video dela", "Hitića dana", plesnih numera i vremena rezervisanog za afirmisane bendove.

Sve što je napred napisano koliko je sigurno, toliko je i... jer je ekipa ove emisije na metar od Zemlje. Pozdrav od onih koji su svakodnevno na bilo koji način tu.

Foto: J. Milinov i Z. Veselinović



Hit meseca: Kupon za glasanje


*****



Kako se slika muzika: Muzički spotovi su uvek bili neizlečiva bolest naših televizijskih proizvođača. Uglavnom rađeni sa idejom da se kopiraju strani uzori, dosezali su mnogo niže domete iz razloga koji se tiču malo novca, a malo i - nedostatka mašte.

Ukratko, svi oni koji su pokušali da režiraju i snime dobar rokerski TV-spot, znaju koliko je to teško.

Reditelji novosadskog P3 hrabro su se uhvatili u koštac sa ovim problemom.

Nekolicina njihovih spotova bili su veoma zapaženi (posebno "Meni se dušo od tebe ne rastaje" Džonija Štulića!), pa su kreativci iz Novog Sada, izgleda, uspeli da pronađu formulu.

Proizvodnja spotova se i dalje nastavlja.

Na ovoj strani objavljujemo snimke sa snimanja dva nova "muzička broja".

Reditelj Slavko Dimitrijević prihvatio se slikanja Neronove muzike, dok je grupu BOYE "u svoje šake" uzeo Miroslav Girić.


P3 TV NS: Planirani program za maj 1991.



(Klik za uvećanje)




Obrada: Yugopapir (TV3 - mesečnik za alternativnu TV, maj 1991.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate