Bora Drljača, saveti za oženjene muškarce '72: Kako da se muževi zaštite od sumnjičavih žena




Svi muškarci se drže zajedno. Pa nemojte baš vi da prekinete to kolo. Treba se zaštititi od sumnjičavih žena. Ako se i vama obrati žena vašeg prijatelja i pita gde je on i da li je bio s vama, odgovorite sa "Da"

Bora Drljača nije oženjen ali se smatra stručnjakom za bračna pitanja. Zato smo se i obratili njemu da da nekoliko saveta oženjenim muškarcima...


*****



- Prosečni muškarci, u stvari, ne umeju da učine nešto stvarno rđavo. Pa ipak, oni često pate od kompleksa krivice, zbog kasnog dolaska kući ili koje čašice više.

Kad žena počne da proverava muža, on se uvek može osloniti na svog prijatelja. To možete i sami da proverite. Pozovite telefonom pet najboljih prijatelja i postavite im sledeće pitanje: "Da li sam ja kod vas?" Smesta će vam sva petorica reći: "Jeste".

Gotovo da su sve udate žene svesne ove činjenice. Čak se i slažu da su muškarci uvek solidarni i da uvek rade jedan za drugog.

Ali, ja vam mogu kao iz rukava dati bar desetak stopostotnih alibija koji će svaku ženu oboriti s nogu.


Stoposto će da upali...



* Ženi slobodno recite da ste bili u kafani. Ako se bude usudila da proverava telefonom, ništa ne brinite. Konobar je već spreman i već unapred zna (potvrdan) odgovor. Nikad ne sumnjajte u njegovu "vernost". Draži ste mu vi (koji svakog dana sedi za "svojim" stolom) nego vaša supruga koju čak ni iz viđenja ne poznaje.


* Nekog kolegu iz kancelarije proglasite teško obolelim. Naime, ženi se izjadajte kako ste čitavo popodne radili kolegin posao. Naravno, ne propustite da koji put opsujete, ali ubedljivo - čitavo preduzeće. I, da ne zaboravim, ženi uvek recite da se radi o nekom kolegi koga ona ne poznaje.


* Gotovo uvek iz sosa možete da se izvučete zahvaljujući šefu. Vaša supruga neće imati smelosti da to proverava bojeći se da vam ne okrnji ugled kod pretpostavljenog.


* Ukoliko imate automobil, eto vam zahvalnog alibija. Uvek možete da smislite kako ste čitavo popodne tragali po gradu za automehaničarem, vulkanizerom, autoelektričarem ili slično. Jer jedan "mali" kvar na kolima nije dozvoljavao odlaganje.


* Mislim da nije potrebno da vas podsećam da alibi možete da potražite i kod svojih roditelja. Verovatno ste ga nekad i upotrebili. Verujte mi, to je jedan od najsigurnijih "dokaza" da je stvarno onako kako ste rekli. Posle vašeg izgovora da ste bili kod oca da mu nešto pomognete oko instalacije, možete očekivati da će on samo potvrditi bez dogovora s vama. Roditelji su najbolji alibi za muškarce.


* Slobodno izmislite da ste prisustvovali jednom poslovnom koktelu. Za to se ne šalju pozivnice, pa je tako žena u nemogućnosti da zatraži dokaz. Vaš dolazak kući je znak da je koktel završen i da od proveravanja nema ništa, jer ni u sali za "koktele" nema više nikog.


Kao što vidite, svi muškarci se drže zajedno. Pa nemojte baš vi da prekinete to kolo.

Treba se zaštititi od sumnjičavih žena. Ako se i vama obrati žena vašeg prijatelja i pita gde je on i da li je bio s vama, odgovorite sa "Da".

Time ćete prijateljski pokušati da izgladite mali rat vašeg prijatelja sa ženom i sačuvaćete im porodičnu harmoniju.

Ali istina je i da većina muškaraca nisu takvi zavodnici kakvim se prave ili kakvi bi oni želeli da budu.

Vaš Bora Drljača

Obrada: Yugopapir (Čik, novembar 1972.)


Podržite Yugopapir: FB TW Donate